Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κριτική εκ των έσω για «χαλαρή» αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα που ο Γ. Παπανδρέου υποκρίνεται ότι ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, δέχεται εσωκομματική αντιπολίτευση ότι δεν υποκρίνεται καλά!

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του, ο Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, επικεντρώνοντας την κριτική του στους χειρισμούς της.

Η αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και βρίσκει πολιτικά σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει ...περιθώρια στον Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε τίποτα περισσότερο από μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ του δικομματισμού.

Ο Γ. Παπανδρέου, λοιπόν, κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση ότι «απέτυχε στην υλοποίηση του προϋπολογισμού». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια απαξίωσης της οικονομίας, κάτι που, όπως είπε, «υπονομεύει τις επενδύσεις».

Ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, θα επιφέρει νέα βάρη για το λαό και θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Βέβαια, αυτό που «καίει» τον Γ. Παπανδρέου είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση για «λανθασμένους χειρισμούς» και «αλχημείες», υποστήριξε ότι «η εικόνα της οικονομίας σήμερα είναι δημιούργημά της» και αποτέλεσμα της «καταστροφικής λογιστικής και κακής διαχείρισής της».

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δε βρήκε ούτε μαύρη τρύπα, ούτε βρήκε ψεύτικα στοιχεία». Αυτό το οποίο έχει δημιουργήσει διεθνώς, ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, «το έχει δημιουργήσει από δικές της λαθεμένες τακτικές και πολιτικές, και με τη διαχείριση του προϋπολογισμού τους τελευταίους επτά μήνες, όπου έχει αποτύχει και στα έσοδα και στον τρόπο που χειρίστηκε τα έξοδα».

Μέσα στη συνεδρίαση όμως των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου δέχτηκε κριτική από τους Γ. Φλωρίδη και Μ. Χρυσοχοΐδη, ότι δεν ασκεί σκληρή αντιπολίτευση. Οι «εκσυγχρονιστές» υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη ουσιαστικά επιτέθηκαν στον Γ. Παπανδρέου, ανακαλύπτοντας ότι το κόμμα τους δεν ασχολείται με τα λαϊκά προβλήματα, όταν η πολιτική που οι ίδιοι υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν είναι ακριβώς αυτή που έβαλλε σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ