Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ
Απλήρωτοι και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη

Την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αποδεικνύει η πλήρης διάλυση στην οποία έχει οδηγηθεί το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα. Διαχειριστικοί μέθοδοι της διοίκησης της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης, έχουν σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται και να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Να είναι δηλαδή, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, στη μαύρη εργασία.

Οι ίδιοι, μετά την αδιάλλακτη στάση που συνάντησαν από τη διοίκηση, προσέφυγαν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ και η απάντηση της διοίκησης ήταν να απολύσει τους 9 από τους 13 εργαζόμενους. Ετσι, σήμερα η περίθαλψη των άγριων ζώων στο Κέντρο, γίνεται από τους τέσσερις εναπομείναντες εργαζόμενους και κάποιους εθελοντές, οι οποίοι όμως δεν έχουν την απαιτούμενη πείρα κι έτσι το Κέντρο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Μιλώντας στο «Ρ» η Ελένη Παπαδοπούλου, νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ Πειραιά, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την κατοχύρωση των εργαζομένων και να επιστρέψουν στο Κέντρο, αφού πρώτα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, προκειμένου το Κέντρο να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί. Ακόμα, τόνισε ότι πρέπει να γίνει ουσιαστικός διαχειριστικός έλεγχος και πως η Νομαρχία Πειραιά, ιδιοκτησία της οποίας είναι το κτίριο που φιλοξενείται το Κέντρο, πρέπει να πιέσει ώστε να δοθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο. «Η Νομαρχία, πρόσθεσε, πρέπει να δεχτεί τις προτάσεις των εργαζομένων να μπει, έχοντας άλλωστε έννομο συμφέρον, στη διοίκηση του Κέντρου, μαζί με το Δμο Αίγινας και άλλους κοινωνικούς φορείς του νησιού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ