Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλος νεκρός στις ράγες του ΟΣΕ

Ο τρίτος σε ένα μήνα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αθήνας

Αλλη μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε άδικα χτες στις ράγες - καρμανιόλα του ΟΣΕ, στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αθήνας! Το νέο σιδηροδρομικό έγκλημα, με θύμα τον 21χρονο Αλβανό υπήκοο Μετόχου Νιάζι, συνέβη στις 7.25 π.μ. χτες, στην περιοχή Μυκονιάτικα (μετά τις τρεις γέφυρες). Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ, ο άτυχος νέος παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από αμαξοστοιχία, την ώρα που διέσχιζε πεζός κάθετα τις γραμμές σε σημείο που δεν επιτρέπεται η διέλευση πεζών ή οχημάτων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο θανατηφόρο ατύχημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ στην Αθήνα, σε διάστημα ενός μήνα! Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι από τα αλλεπάλληλα σιδηροδρομικά ατυχήματα και ζητούν την άμεση λήψη προστατευτικών μέτρων, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε ανθρώπινα θύματα. Εχει αξία να επισημανθεί ότι στην Αθήνα δαπανήθηκε «πακτωλός» δισεκατομμυρίων για τα λεγόμενα Ολυμπιακά έργα, αλλά και άλλα έργα «βιτρίνας», προκειμένου να αλλάξει προσωρινά - ελέω Ολυμπιακών Αγώνων - πρόσωπο η πρωτεύουσα.

Ωστόσο, δε δαπανήθηκε δραχμή για τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής είτε πεζών είτε εποχουμένων που διέρχονται τις σιδηροδρομικές γραμμές. Και υπ' αυτή την έννοια είναι εγκληματικές οι ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων και των διοικήσεων του ΟΣΕ. Εντούτοις, η διοίκηση του ΟΣΕ - και αυτή τη φορά - προκλητικά «απαλλάσσει εαυτήν» από κάθε ευθύνη, ισχυριζόμενη ούτε λίγο ούτε πολύ ότι και σ' αυτή την περίπτωση, φταίει το θύμα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ