Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Θα έρθουμε στο Πεδίον του Αρεως

Στους εργαζόμενους στα μηχανουργεία Δραπετσώνας περιόδευσε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη

Η καθημερινή απειλή της ανεργίας εξαιτίας της συρρίκνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα χαμηλά μεροκάματα, τα χρήματα που πρέπει να δαπανούν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους ή για να γιατρευτούν αν αρρωστήσουν, η αβεβαιότητα για το πότε και αν τελικά θα εξασφαλίσουν μια σύνταξη, ήταν μερικά μόνο από τα προβλήματα που επισήμαναν χτες στην Ελπίδα Παντελάκη οι εργαζόμενοι σε μηχανουργεία της Δραπετσώνας στην περιοδεία που πραγματοποίησε η βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ στους χώρους δουλιάς τους.

Την Ελπίδα Παντελάκη συνόδευαν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και ο Γιάννης Νταουντάκης, μέλος του γραφείου της ΚΟ Ζώνης Περάματος.

Τα μεροκάματα ολοένα και λιγοστεύουν, τόνιζαν οι εργαζόμενοι, αφού στα μικρά μηχανουργεία δεν υπάρχουν αρκετές δουλιές για να απασχοληθούν, ενώ ο κλάδος των μηχανουργών έχει χιλιάδες ανέργους που καθημερινά αναζητούν δουλιά. Ανάλογη ήταν και η αγωνία των ιδιοκτητών των μηχανουργείων, οι οποίοι τόνιζαν πως με δυσκολία καταφέρνουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, αφού ο ανταγωνισμός από τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι τεράστιος και η πολιτική τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης οδηγεί στη συρρίκνωση ή ακόμα και στο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν την προσφορά για την επίλυση των προβλημάτων τους των αγωνιστών συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ραντεβού στις 9 Οκτώβρη στο Πεδίον του Αρεως στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ.

Η Ελπίδα Παντελάκη επισήμανε στους εργαζόμενους την ανάγκη όλοι όσοι καθημερινά βρίσκονται στη βιοπάλη, από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους κυβερνούν πως δε θα υπάρξει άλλη ανοχή. Πως δε θα ανεχτούν άλλο να ζουν στην ανέχεια και πως δυναμικά πλέον θα αγωνιστούν ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την πολιτική των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ