Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπαράζ ενστάσεων χτες στο Εκλογοδικείο

Βροχή ενστάσεων χτες στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο). Μοναχά χτες κατατέθηκαν 39 (!) ενστάσεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 66 ενστάσεις μέχρι τώρα. Ολες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν στο Εκλογοδικείο στρέφονται αποκλειστικά κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και καμία εναντίον των μικρών κομμάτων.

Μέσα στο 2000 και τις αρχές του 2001 αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της χώρας από το Εκλογοδικείο, λόγω των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί και όσων ακόμη θα υποβληθούν, το αργότερο, μέχρι την προσεχή Δευτέρα. (Οι ημερομηνίες ποικίλουν ανά νομό, καθώς είναι σε συνάρτηση με την ημερομηνία ανακήρυξης των βουλευτών).

Παράλληλα, ενστάσεις έχουν υποβάλει διάφοροι πολίτες και αναμένεται να υποβληθούν και άλλες κατά του κύρους των εκλογών της 9ης Απριλίου, με σημείο αιχμής τις ελληνοποιήσεις. Απλοί πολίτες ζητούν να ακυρωθούν οι εκλογές για τις περιφέρειες Πιερίας, Σάμου, Αχαΐας, Φθιώτιδας, Καβάλας, Ηλείας, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευβοίας, επειδή, όπως αναφέρουν στις ενστάσεις, «ψήφισαν ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ