Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αύξηση της βίας διαπιστώνει και ο νέος διοικητής της ΚΦΟΡ...

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Την έντονη ανησυχία του για νέα κρούσματα εθνικιστικής βίας στο Κοσσυφοπέδιο εξέφρασε χτες ο νέος διοικητής της ΚΦΟΡ, Ισπανός αντιστράτηγος, Χουάν Ορτούνο.

Ενα 48ωρο μετά τις- ευτυχώς αναίμακτες - επιθέσεις αγνώστων κατά δύο λεωφορείων που μετέφεραν Σέρβους προσκυνητές σε μοναστήρι του Κοσσυφοπεδίου με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα, ο διοικητής της ΚΦΟΡ υποστήριξε σε χτεσινή ανακοίνωσή του πως «θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες πράξεις βίας μεταξύ των εθνικών κοινοτήτων, όπως και επιθέσεις που εκδηλώνονται κατά της διεθνούς κοινότητας». Πέρα από τη διαπίστωση της αυξημένης έντασης στο Κοσσυφοπέδιο και δη στη διαιρεμένη πόλη της Κόσσοβσκα Μιτρόβιτσα, ο Χουάν Ορτούνο πρόσθεσε πως έδωσε εντολές στους διοικητές της πολυεθνικής στρατιάς να «εστιάσουν τις δραστηριότητές τους στην αναχαίτιση των προσπαθειών που καταβάλλουν εξτρεμιστές». Ο ίδιος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σε σχέση με το ακριβές περιεχόμενο αυτών των «εντολών».

Αφορμή για τις παραπάνω δηλώσεις του Χουάν Ορτούνο στάθηκε ο λιθοβολισμός δύο λεωφορείων στην Κόσσοβσκα Μιτρόβιτσα που μετέφερε Σέρβους πιστούς σε μοναστήρι της περιοχής (Μεγάλη Παρασκευή), η θανατηφόρα επίθεση αγνώστων κατά Ρώσου στρατιώτη, ο εμπρησμός σπιτιού ενός Κοσσοβάρου Αλβανού και η επίθεση με χειροβομβίδες κατά δύο Κοσσοβάρων πολιτών, αγνώστων λοιπών στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ