Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «παρεξηγήσεις»

«Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση της ΝΔ - Καμιά εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ» φωνάζουν εδώ και καιρό, τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο «Ριζοσπάστης». Κι έρχεται το χτεσινό πρωτοσέλιδο σχόλιο του «Βήματος» να συμφωνήσει, επί της ουσίας, αλλά μόνο με το πρώτο μέρος του συνθήματος. Γράφει συγκεκριμένα: «Οσοι ψήφισαν με το χέρι στην τσέπη στις τελευταίες εκλογές είναι η ώρα να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2005 δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις: Ολες οι προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αναβάλλονται (για την επόμενη προεκλογική περίοδο;..)».

Και, όμως, υπάρχουν κι άλλες «παρεξηγήσεις», για τις οποίες, επίσης, δεν αφήνει περιθώρια το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2005. Κινείται, για παράδειγμα, στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση με αυτήν των προηγούμενων προϋπολογισμών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Σφραγίζεται από την ίδια ακριβώς λογική και πολιτική. Με δυο λόγια, τα παίρνει από τους πολλούς, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, και τα δίνει στους λίγους, την πλουτοκρατία και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Με τις «παρεξηγήσεις» αυτές, όμως, δεν ασχολείται το «Βήμα». Προφανώς, πιστεύει ότι μόνον η «γαλάζια» αντιλαϊκή πολιτική είναι κακή. Η «πράσινη» είναι καλή, ακόμη κι όταν είναι δίδυμη αδελφή της προηγούμενης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ