Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στις κάμερες

Σήμερα, Παρασκευή, στις 7.30μμ στην πλατεία Πίνδου

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αίτημα να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες - χαφιέδες και τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα στο λιμάνι καλεί η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, σήμερα Παρασκευή 1 Οκτώβρη, στις 7:30 μ.μ., στην πλ. Πίνδου.

«Οι κάμερες παρακολούθησης παραμένουν για να παίξουν το ρόλο του χαφιέ των συλλογικών, πολιτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, αλλά και της προσωπικής ζωής των κατοίκων της πόλης μας, άμεσα συνδεδεμένες με την ασφάλεια και τα κέντρα παρακολούθησης των ξένων μυστικών υπηρεσιών» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, και τα πρόσφατα γεγονότα στην Πάτρα επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την άποψη.

Μόλις την περασμένη βδομάδα, στην καρδιά της πόλης των Πατρών, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων των αμπελουργών που διεκδικούσαν καλύτερες τιμές για τα σταφύλια τους και στη συνέχεια των φοιτητών που διεκδικούσαν το δικαίωμα στη φοιτητική στέγη, οι καμεροχαφιέδες στράφηκαν επάνω τους για να αποδειχτεί περίτρανα πως όλος αυτός ο μηχανισμός παρακολούθησης δε στήθηκε κατά βάση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και τον έλεγχο της κυκλοφορίας αλλά κυρίως για την παρακολούθηση του λαϊκού κινήματος.

«Ας μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η αντιδημοκρατική και με πολιτικές σκοπιμότητες πρακτική και ας πρωτοστατήσουμε για την απομάκρυνση αυτών των συστημάτων παρακολούθησης» καταλήγεται στην ανακοίνωση.

... και στη Ραφήνα

Με σύνθημα «Εξω οι καμεροχαφιέδες από τη Ραφήνα» μαζικοί φορείς της πόλης καλούν τους κατοίκους της στην πικετοφορία που διοργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, στις 6.30μ.μ., στο λιμάνι. Πρόκειται για το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσογείων, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, την Επιτροπή Ειρήνης Ραφήνας - Νέας Μάκρης και την Επιτροπή για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίας Ανατολικής Αττικής.

Με ανακοίνωσή τους απευθύνονται πλατιά στους ραφηνιώτες καλώντας τους να συμμετάσχουν στην πικετοφορία και να διατρανώσουν και με αυτό τον τρόπο την απόφασή τους να μη γίνουν συνένοχοι όσων εξυφαίνουν σχέδια και δρομολογούν αντιδημοκρατικά μέτρα και την άρνησή τους να νομιμοποιήσουν τα «τρομοσενάρια».

Οι φορείς που υπογράφουν το κάλεσμα καλούν και όλους τους υπόλοιπους της Ραφήνας, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν θέση και να αγωνιστούν για να φύγουν οι κάμερες, να καταργηθούν οι τρομονόμοι και να ακυρωθούν στην πράξη τα μέτρα καταπάτησης των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ