Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι διώξεις δε φοβίζουν τους αγωνιστές

Ανακοίνωση - καταγγελία για τη δίωξη της Μαριάνθης Μαλιάρη, υποψηφίας βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό Σερρών

H NE Σερρών του ΚΚΕ καταγγέλλει την παράνομη και άδικη δίωξη της Μαριάνθης Μαλιάρη, συνδικαλίστριας στο ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) και στο Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών και υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό.

Πριν καλά καλά κοπάσει ο απόηχος των εκλογών, ο διευθυντής της ΑΤΕ Σιδηρόκαστρου, με αναφορά του ζητάει τη μετάθεση της υποψήφιας του ΚΚΕ με το «στημένο» αιτιολογικό της μη συνεργασίας με τους προϊσταμένους της. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος μηχανισμός και στο παρελθόν είχε επιχειρήσει την ίδια δίωξη, τόσο στις εκλογές για το ΓΕΩΤΕΕ, όσο και στις εκλογές για το Εργατικό Κέντρο και τις δημοτικές εκλογές. Με λίγα λόγια, δημιουργείται ένα ψυχολογικό κλίμα σε βάρος της Μ. Μαλιάρη κάθε φορά που αυτή, όπως έγινε και στις βουλευτικές εκλογές, «κατεβαίνει» υποψήφια με τις ταξικές δυνάμεις, είτε στις εκλογές στο συνδικαλιστικό χώρο είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Είναι καθαρό για μας ότι η δίωξη της Μ.Μαλιάρη δεν έχει σχέση με τη "μη συνεργασία" με τους προϊσταμένους της "εκσυγχρονιστές". Είναι δίωξη πολιτική και έχει σχέση με τη συγκεκριμένη πολιτική και συνδικαλιστική της δράση και παρουσία.

Οι διώξεις δε φοβίζουν τους αγωνιστές, αντίθετα τους δυναμώνουν. Προειδοποιούμε τους εμπνευστές της δίωξης ότι αργά ή γρήγορα, η υπόθεση θα στραφεί σε βάρος τους», τονίζεται στην ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ