Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Νέο δόγμα»: Τρομοκράτες με το... «στανιό»

Οεπικεφαλής της CIA έχει, λέει, ρίζες βορειοηπειρωτικές. Ως εκ τούτου γνωρίζει και ομιλεί την ελληνικήν. Απ' ό,τι φαίνεται τη γνωρίζει καλά. Αν δεν το πιστεύετε ρωτήστε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Τένετ τον περασμένο Οκτώβρη, στις ΗΠΑ. Οπως καταγράφηκε στο ρεπορτάζ των ημερών - και ποτέ δε διαψεύστηκε - όταν ο Ελληνας υπουργός πέρασε την πόρτα του γραφείου του Αμερικανού αρχιπράκτορα, ο τελευταίος τον υποδέχτηκε με την ακόλουθη ελληνοπρεπέστατη προσφώνηση: «Γ... το στανιό σου, κάντε κάτι για την τρομοκρατία»!

Οπως γίνεται αντιληπτόν, ο εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους, θαμπωμένος από τον... λεκτικό πλούτο του αρχιπράκτορα, παρέβλεψε το σκαιό ύφος του «συμμάχου» και λειτούργησε όπως ακριβώς αρμόζει στην κυβέρνηση του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». Κάθισε και απόλαυσε τα «γ... σταυρίδια»...

***

Υπενθυμίζουμε το εν λόγω περιστατικό, διότι από προχτές ζούμε ένα ακόμα επεισόδιο του αμερικανικών προδιαγραφών σίριαλ της «τρομοκρατολογίας». Και το θυμίζουμε για έναν επιπλέον λόγο: Για να έχουμε επίγνωση ποιο είναι το «ανάστημα» εκείνων που μας εκπροσωπούν, ως χώρα και ως λαό, στις πέραν του Ατλαντικού συναθροίσεις. Συναθροίσεις όπως αυτές που διεξάγονται τούτη την ώρα μεταξύ Ολμπράιτ - Παπανδρέου - Τζεμ.

Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι και αυτή τη φορά ο χρόνος εκδήλωσης των αμερικανικών πιέσεων, με πρόσχημα την τρομοκρατία, δεν επιλέχτηκε τυχαία. Τώρα που «τυγχάνει» να βρίσκεται στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών για συνομιλίες ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος, τώρα είναι που... «συνέπεσε» και η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία η Ελλάδα καταγράφεται σαν η «κοιτίδα» της τρομοκρατίας! Πριν μερικούς μήνες η «Θεά Τύχη» είχε βάλει πάλι το χεράκι της. Ηταν τότε που, τις παραμονές της επίσκεψης του Κλίντον στην Αθήνα, η «Ουάσιγκτον Ποστ» είχε μετατραπεί, καθημερινά σχεδόν, σε όργανο τρομοκράτησης των «τρομοκρατών» Ελλήνων...

Και τότε και τώρα, η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε ότι όσοι «ευπειθώς αναφέρουν», ότι όσοι «ευπειθώς εκτελούν διαταγές», ξέρουν - πέραν των άλλων - και «ευπειθώς να πιέζονται»...

Συνεπώς και αυτή τη φορά πρέπει να αναμένουμε τα αυτονόητα: Οτι η ελληνική πλευρά, δηλαδή, θα κάνει μερικά ακόμα βήματα στην κατεύθυνση υλοποίησης της απαίτησης των ΗΠΑ. Η απαίτηση είναι απλή. Οι Αμερικανοί επιθυμούν, οι πράκτορές τους να αλωνίζουν στην ελληνική επικράτεια ανεξέλεγκτοι (ήδη το κάνουν, αλλά τώρα θέλουν να το κάνουν και με το νόμο). Κι όταν λέμε να «αλωνίζουν» το εννοούμε. Επιθυμούν να πάρουν μόνιμα χαρακτηριστικά δραστηριότητες όπως εκείνες που επέδειξαν εν αναμονή της άφιξης του Κλίντον στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι τότε, η «προπαρασκευαστική συνοδεία» του Κλίντον, όπως προσφωνούσε ο Δ.Ρέππας τους πράκτορες, μπουκάριζε μέχρι και στο πρωθυπουργικό γραφείο, για να «ελέγξει» τους χώρους της μπανανίας, όπου θα κατέλυε ο φίλος της Μόνικας...

***

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για το τρομοκρατικό παρελθόν των ΗΠΑ, αφού οι δολοφόνοι του ίδιου του Προέδρου τους, του Κένεντι, οι δολοφόνοι του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αυτοί που μόνο μέσα στη δεκαπενταετία 1961-1975 οργάνωσαν (επισήμως) 900 (!) τρομοκρατικές μυστικές επιχειρήσεις κατά πολιτικών προσώπων και ξένων κυβερνήσεων, αυτοί λοιπόν, πάει πολύ να μιλούν για τρομοκρατία και για σχέσεις άλλων κυβερνήσεων με την τρομοκρατία. Αλλά και το παρόν τους «δεν πάει πίσω». Οι τροφοδότες του «UCK» και του τουρκικού κατεστημένου, που κρατά δέσμια τη μισή Κύπρο (για να περιοριστούμε σε αυτά τα δυο παραδείγματα), θα το ξαναπούμε ότι πάει πολύ να μιλούν για τρομοκρατία.

Εδώ, όμως, ας περιοριστούμε στα νέα τρομοκρατικά παιχνίδια των ΗΠΑ, που αφορούν ειδικά τη χώρα μας. Οι Αμερικανοί αν πιέζουν, λέει, την Ελλάδα για το θέμα της τρομοκρατίας, είναι γιατί θέλουν να εξαρθρώσουν τη «17 Νοέμβρη» μέσω μιας διμερούς «αντιτρομοκρατικής» συμφωνίας...

Το γράφαμε και πριν μερικούς μήνες από αυτές τις στήλες. Θα το επαναλάβουμε με τα ίδια ακριβώς λόγια: «Το παραμύθι είναι πιο χαζό κι απ' την Κοκκινοσκουφίτσα». Θα θέσουμε για πολλοστή φορά τα ίδια - πλην αναπάντητα - ερωτήματα:

«Υπάρχει ή δεν υπάρχει κλιμάκιο του FBI στην Ελλάδα; Συνεργάζεται ή δε συνεργάζεται στενότατα, με τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας; Πάνε κι έρχονται ή μήπως όχι και Ελληνες και Αμερικανοί πράκτορες, σε Ουάσιγκτον και Αθήνα, για να "εκπαιδευτούν", λέει, ώστε να γίνουν "εξπέρ", λέει, στην εξακρίβωση και αντιμετώπιση των... τρομοκρατών; Οι πάντες γνωρίζουν την απάντηση. Ε, λοιπόν, αφού οι Αμερικανοί είναι εδώ, τότε γιατί δεν την πιάνουν τη "17 Νοέμβρη"; Είναι πολύ απλό. Ουδέποτε η CIA εξάρθρωσε κάποιο παραμάγαζό της (πριν η ίδια το αποφασίσει). Και η "17Ν" είναι παραμάγαζο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Γι' αυτό συνεχίζει να υπάρχει ανελλιπώς επί 25ετία στην Ελλάδα. Σε μια χώρα, σημειωτέον, που ουδέποτε ιστορικά ο λαός της προσέδωσε κοινωνικό ή πολιτικό - ιδεολογικό έρεισμα στην τρομοκρατία ως μορφή "λαϊκής πάλης"» («Ριζοσπάστης» 6/10/99).

***

Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν από τις στήλες του «Ρ» τότε που, όπως είπαμε, ο επικεφαλής της CIA ασχολιόταν με το... «στανιό» του Χρυσοχοΐδη. Οκτώ μήνες μετά, οι επισημάνσεις αυτές διατηρούν ακόμα περισσότερο την αξία τους. Το ίδιο ισχύει και για τις ακόλουθες αναφορές του «Ρ», της ίδιας, προ 8 μηνών, περιόδου. Αντιγράφουμε:

«Αφού - ρωτούσαμε τότε - ήδη είναι εδώ οι Αμερικανοί (οι μόνοι που έφυγαν είναι εκείνοι οι δυο πράκτορές τους που πιάστηκαν με κουκούλες και λοιπά... "αντιτρομοκρατικά" σύνεργα στην πλατεία Αμερικής το '93, αλλά το επόμενο πρωί τους φυγάδευσε η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου), τότε τι ζητούν με την "αντιτρομοκρατική" συμφωνία; Να έρθουν εδώ; Μα είπαμε, εδώ είναι, ήδη. Αρα κάτι άλλο θέλουν... Αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ είναι να στήσουν στην Ελλάδα μια παρα-Αστυνομία και να τη στήσουν με όλους τους τύπους της "νομιμότητας" (σ.σ: Αυτή είναι μια καταγγελία που διατυπώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 5/10/99, και ουδέποτε, φυσικά επιχείρησε κάποιος κυβερνητικός να την ανασκευάσει). Οι Αμερικανοί - συνέχιζε τότε ο «Ρ» - επιζητούν να οικοδομήσουν τον αντιδραστικό μηχανισμό τους, ώστε να παρακολουθούν τον "τρομοκράτη" ελληνικό λαό! Αυτόν θεωρούν "τρομοκράτη" οι αρχιτρομοκράτες!»

Τα παραπάνω ισχύουν σήμερα στο πολλαπλάσιο...

***

Ηαπόδειξη για τους κινδύνους που απειλούν την Ελλάδα, λόγω της οσφυοκαμψίας των εγχώριων υποτακτικών του Κλίντον, βρίσκεται στα ίδια τα κιτάπια του ΝΑΤΟ.

Στο άρθρο 42 του «νέου δόγματος» του ΝΑΤΟ, αναφέρεται:

«Η τρομοκρατία συνιστά πλέον σημαντική απειλή για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα (...) Η απειλή της τρομοκρατίας εναντίον αναπτυγμένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και εγκαταστάσεων της Συμμαχίας απαιτεί την ανάπτυξη κατάλληλών μέτρων για τη συνεχή προστασία τους λαμβάνοντας υπόψη τις ευθύνες φιλοξενούντων κρατών»!

Με δυο λόγια οι Αμερικάνοι, με πρόσχημα την τρομοκρατία, εφηύραν μια ακόμα «νομιμοποιητική βάση» για την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας κάποιου κράτους. Από τα σχέδια της τρομοκρατικής τους δράσης δεν εξαιρούνται ούτε οι «σύμμαχες χώρες», ούτε οι χώρες - όπως η Ελλάδα - που «φιλοξενούν» ΝΑΤΟικές δυνάμεις, όπως λέει το «νέο δόγμα». Σημειωτέον ότι το να διαδηλώνεις εναντίον του ΝΑΤΟ και της αμερικανικής πρεσβείας, συνιστά «τρομοκρατία», κατά τους δολοφόνους της «νέας τάξης»!

Αυτά υπέγραψε τον περασμένο Απρίλη ο κ.Σημίτης. Οι υπογραφές που επίκεινται με στόχο την υλοποίηση των «κατάλληλων μέτρων» (σύμφωνα με την ορολογία του «νέου δόγματος») θα είναι συνέχεια εκείνης της υπογραφής. Λέμε «θα», γιατί υπάρχει η δυνατότητα και εκείνες οι υπογραφές να ακυρωθούν και να μην υπάρξουν νέες. Η απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ