Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σήμερα η δίκη των δύο στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν σήμερα δύο στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία, ο Γιάννης Λυριτζής και ο Πέτρος Ζερβάκος, επειδή τον Ιούνιο του 2002, περιφρούρησαν στο Διοικητήριο την απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι - πέρα όλων των άλλων γελοίες - αυτές της «απαγόρευσης στους εργαζόμενους με πρόθεση να προσέλθουν στην εργασία τους» και ότι «ενθάρρυναν(;) με την παρουσία τους χωρίς να αποτρέψουν αγνώστους που προπηλάκισαν αφού ήδη είχαν αποφασίσει(;) να επιτεθούν κατά των εγκαλούντων(;)».

Τη μήνυση εναντίον των δύο κομμουνιστών κατέθεσαν οι Χαράλαμπος Λυμπερόπουλος, προϊστάμενος της ΤΥΔΚ, Ιωάννης Κυβέλος, πρώην γγ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιωάννης Γκότσης, μηχανικός και ο Γιώργος Σαραντόπουλος, αστυνομικός.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, αφού επισημαίνει πως πρόκειται για μια πολιτική - τρομοκρατική δίωξη, με στόχο να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα όσων αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, στη συνέχεια καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ