Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Δωρεάν στέγαση σε Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας

Δωρεάν σίτιση και στέγαση κι άμεση κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν, στο πλαίσιο όμως μιας ολοκληρωμένης κι ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης, απαίτησαν οι σπουδαστές ΤΕΙ που συγκεντρώθηκαν σε παράσταση διαμαρτυρίας χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, με αποφάσεις των συλλόγων ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) και Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας. Αντίστοιχη απόφαση πήρε και συμμετείχε ο Σύλλογος Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ).

«Οχι στις δαπάνες τις ΝΑΤΟικές, σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές», βροντοφώναξαν οι σπουδαστές έξω από τις πύλες του υπουργείου Παιδείας, όπου συμβολικά έστησαν αντίσκηνα.

Εκπρόσωποί τους είχαν συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου για θέματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, κ. Σούτσα, ο οποίος σχετικά με τη στέγαση επανέλαβε τις δηλώσεις της υπουργού περί ενοικίου χωρίς να πει κουβέντα για τις τεράστιες ανάγκες σε στέγαση για χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές. Η συζήτηση επεκτάθηκε γενικότερα στο ρόλο των ΤΕΙ κι ο ειδικός γραμματέας υποστήριξε ότι το μοναδικό πρόβλημα των Ιδρυμάτων είναι το οικονομικό που το υπουργείο προσπαθεί να λύσει με αύξηση του προϋπολογισμού. Τάχθηκε δηλαδή υπέρ της διαιώνισης της αντιεπιστημονικής διάκρισης «επιστήμης - τεχνολογίας», που βαίνει σε βάρος της τεχνολογικής εκπαίδευσης καθιστώντας την υποδεέστερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ