Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Να ανέβει το αγωνιστικό κλίμα

Με τους εργαζόμενους στο Δήμο Κερατσινίου συζήτησε ο Νίκος Σοφιανός, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά τη λιτότητα, την ανεργία, το κλείσιμο των εργοστασίων, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της μόρφωσης των παιδιών τους».

Αυτό επισήμανε σε συγκεντρώσεις που έγιναν με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα, στους οδοκαθαριστές και στα συνεργεία πρασίνου του Δήμου Κερατσινίου, ο Νίκος Σοφιανός, γραμματέας της ΚΟ Πειραιά, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί, καλώντας τους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη στο Πεδίον του Αρεως.

Οι εργαζόμενοι, τόνισε, δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στην κυβέρνηση της ΝΔ. Πίσω από τον αποπροσανατολισμό περί διαπλοκής που σηκώνει η κυβέρνηση, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, πάνε να κρύψουν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η εργατική λαϊκή οικογένεια. Δεν μπορεί να δίνετε άλλοθι στην πολιτική της ανέχειας και να περιμένετε κάθε εκλογές για να σταλεί ένα μήνυμα. «Θα περιμένουμε σε τέσσερα χρόνια για να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση; Η τιμωρία θα πρέπει να είναι καθημερινή. Οι περιορισμοί στα εργασιακά δικαιώματα θα γενικευτούν, ετοιμάζεται νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εξαγγέλλουν ψίχουλα αυξήσεων 3% για τη νέα χρονιά. Πρέπει να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα στη λογική του "εφικτού" και των επιχειρημάτων περί οικονομίας που δεν αντέχει. Η οικονομία που είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου και ξεζουμίσματος της εργατικής δύναμης δεν μπορεί να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες».

Ανεβάζοντας τους αγώνες και τη λαϊκή συσπείρωση, πρόσθεσε, μπαίνει επιτακτικά ο στόχος μιας άλλης εξουσίας, που διαμορφώνει μια οικονομία που δουλεύει για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού και όχι της ολιγαρχίας του πλούτου.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους εργαζόμενους στους δήμους, επισήμανε πως δεν μπορεί να συνεχίζεται η κοροϊδία με τους συμβασιούχους και τόνισε το ρόλο που παίζουν, προς όφελος της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά συνδικάτα και να ανέβει το αγωνιστικό κλίμα και μετά το συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ