Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συντηρεί την ανούσια αντιπαράθεση

Την ίδια στιγμή που δύο νέοι φάκελοι έφυγαν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με προορισμό τον εισαγγελέα για εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν την περίοδο 2000 - 2003, στη διάρκεια της οποία υπουργοί διατέλεσαν ο Ακ. Τσοχατζόπουλος και ο Γ. Παπαντωνίου, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να δίνει τροφή και να συντηρεί την ανούσια αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Συνεχίζει να ζητά και να... επιμένει για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με μοναδικό στόχο να αποποιηθεί κάθε πολιτική ευθύνη.

Μάλιστα, χτες κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησαν με τις δηλώσεις τους να αποπροσανατολίσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, μεταφέροντας τη «διαμάχη» τους με τη ΝΔ γύρω από την εκλογολογία με αφορμή βεβαίως τη σκανδαλολογία. «Δε θα επιτρέψουμε πολιτικά παιχνίδια με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε η Αν. Διαμαντοπούλου. Στην ουσία βέβαια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο θέλουν να συνεχιστεί και να ενταθεί η συζήτηση για την προεδρική εκλογή, αλλά επιχειρούν μέσα από ένα στημένο σκηνικό ανούσιων διαξιφισμών με «φόντο» τα σκάνδαλα, να κρύψουν την πλήρη πολιτική τους ταύτιση με την κυβέρνηση.

«Το ΠΑΣΟΚ δύσκολα να συναινέσει στο θέμα του Προέδρου. Δε θα δεχτούμε την ομηρία που θέλει να μας επιβάλει η κυβέρνηση», υποστήριξε ο Κ. Κουλούρης για να τον συμπληρώσει ο Ευαγ. Βενιζέλος δηλώνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια της παράταξης».

Οι παραπάνω δηλώσεις διανθισμένες από αναφορές για επανάληψη «της κακής περιόδου του '89», σε συνδυασμό με δήθεν αντιπολιτευτικές κορόνες ότι η κυβέρνηση «διέρχεται βαθιά κρίση στρατηγικής», συμπληρώνουν το παζλ για την έναρξη ενός μακρύ γύρου ανταλλαγής κατηγοριών με αφορμή τα σκάνδαλα.

Στόχος των μονομάχων είναι να εμφανιστούν σαν «εξυγιαντές» και πρεσβευτές της «διαφάνειας». Σ' αυτό το κλίμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, χτες δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Επισημαίνουμε ιδιαιτέρως την ανάγκη όλη αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, να υπηρετηθεί η διαφάνεια. Σ' αυτή την επιμονή μένουμε διότι θεωρούμε ότι έχει τη σημασία της. Δεν μπορεί να οδηγηθεί η πολιτική ζωή του τόπου σε ομηρία».

Πιστεύω, κατέληξε ο ίδιος, ότι «αφού ξεκίνησε αυτή η διαδικασία με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ