Κυριακή 3 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεργία. Στο 9,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού ανήλθε η ανεργία στη Γαλλία τον Αύγουστο, από 9,8% τον Ιούλη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα, η γαλλική στατιστική υπηρεσία, Insee, αναθεώρησε προς τα κάτω στο 0,7%, από 0,8%, την προηγούμενη εκτίμησή της για την τριμηνιαία αύξηση του γαλλικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2004.

«Motorola» - απολύσεις. Στην περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας προχωρεί η «Motorola», «για την ενίσχυση της παραγωγικότητάς της». Οι περικοπές εργατικού δυναμικού που εφαρμόζει η εταιρία - η οποία έχει την έδρα της στο Ιλινόις και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού - αποσκοπούν στην κατάργηση θέσεων εργασίας στη «Freescale Semiconductor», τμήματος της «Motorola».

Κομισιόν. Πρόστιμα συνολικής αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκαν, την Τετάρτη, στη ζυθοποιία «Heineken» και τον όμιλο γαλακτοκομικών προϊόντων «Danone» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την από κοινού πρόθεσή τους για τον προκαθορισμό της προσφοράς και διανομής ζύθου στη γαλλική αγορά.

Απολύσεις ναυτεργατών. Σε μείωση προσωπικού κατά 1.200 άτομα αλλά και κατάργηση ορισμένων δρομολογίων της προτίθεται να προχωρήσει η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία της Ευρώπης, η «Peninsular & Oriental Steam NavigatioCo.», σε μια προσπάθεια να ισοσκελίσει τη ζημιά που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις της ναυσιπλοΐας στη Μάγχη. Πρόθεσή της είναι να καταργήσει 13 δρομολόγια και παράλληλα να πουλήσει οκτώ από τα 31 οχηματαγωγά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ