Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Στη «ζούγκλα» της «Ιντρακόμ»

Με τους εργαζόμενους της επιχείρησης συζήτησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θόδωρο Κούτρα

Με κλίμα ανασφάλειας για την εργασία που έχει ξεκινήσει να καλλιεργεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και διάφορα τερτίπια, προσπαθεί η εργοδοσία της γνωστής επιχείρησης «Ιντρακόμ» να κρατήσει τους εργαζόμενους στην αδράνεια, να μη σηκώνουν κεφάλι και να μη διεκδικούν τίποτα παραπάνω από τα ψίχουλα που τους πετάει για τα κέρδη που της βγάζουν με τα χέρια τους. Εκεί, στις εγκαταστάσεις της «Ιντρακόμ», που η εργοδοσία προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι είναι όλοι μια οικογένεια και όχι ταξικοί αντίπαλοι, περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θόδωρο Κούτρα, στέλεχος του Κόμματος, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 9 του Οκτώβρη. Να απεγκλωβιστούν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να μη δείξουν καμία ανοχή στην πολιτική τους γιατί εξυπηρετεί την πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ και τους αγώνες τους για να ανοίξει ο δρόμος της διεκδίκησης των αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Ακόμα πιο πέρα, να μπει προοπτική στον αγώνα τους και να απαιτήσουν σύσταση Ενιαίου Φορέα Τηλεπικοινωνιών, καθώς ο κλάδος είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, κάτω όμως από μια λαϊκή οικονομία και εξουσία, η οποία απαιτεί πολιτικές αλλαγές στους συσχετισμούς.

Μιλώντας σε διαφορετικές συγκεντρώσεις εργαζομένων, ο Θ. Κούτρας επισήμανε ότι το συλλαλητήριο του ΚΚΕ δε φιλοδοξεί απλά να αναδείξει τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά, κυρίως, να διεκδικηθούν από τους ίδιους λύσεις με βάση τις δικές τους ανάγκες και να μην περιοριστούν στα ψίχουλα που περισσεύουν από τα τραπέζια των πλουτοκρατών.

Είναι ανάγκη, σημείωσε, η εργατική τάξη να αλλάξει ρυθμούς, να γίνει διεκδικητική και απαιτητική και να μην είναι άλλο ανεκτική με τη σημερινή πολιτική της ΝΔ, η οποία είναι συνέχεια αυτής του ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων. Το συλλαλητήριο του Κόμματος θα στείλει μήνυμα, σημείωσε, ότι δεν μπορεί να επιβιώσει ο εργαζόμενος και η οικογένειά του με μισθό κάτω από 1.200 ευρώ, ο συνταξιούχος με σύνταξη κάτω από 960 ευρώ, οι άνεργοι και απολυμένοι να μένουν απροστάτευτοι. κ.ά.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι εργαζόμενοι της «Ιντρακόμ» έχουν να αντιμετωπίσουν και τα ύποπτα κόλπα της εργοδοσίας, η οποία, χτυπώντας κατευθείαν στη συνείδησή τους, θέλει να τους βάλει να ψηφίσουν ανώνυμα «τους ικανότερους συναδέλφους τους» για να εντοπίσει, όπως υποστηρίζει, εργαζόμενους με «όραμα», «διάθεση» και «ικανότητες» και να βελτιώσει το σύστημα αξιολόγησης. Ετσι, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ονόμασε «Talent Management», μεταφέρει το τηλεοπτικό survivor, δηλαδή την επιβίωση όσων ψηφιστούν, στη ζούγκλα που ονομάζεται εργασιακός χώρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ