Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΓΚΛΗΜΑ εκ προμελέτης - πεταλο Μαλιακού
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Εργα με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα

Τη θέση που εξέφρασε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης για ανάθεση της διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιώτες, με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα, καταγγέλλουν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ Γιάννης Ζιώγας, Γιώργος Ρόκος και Μιχάλης Σπυριδάκης.

Οπως αναφέρουν σε δήλωση - ανακοίνωσή τους, «συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέβαλαν επί 20ετία την κατασκευή του οδικού άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Αιτία; Το ότι οι προτεραιότητες των έργων καθορίζονταν με βάση το κέρδος που απέφεραν τα έργα στους "καρχαρίες" και όχι τα λαϊκά συμφέροντα και οι ανάγκες. Πρόσφεραν υπερκέρδη στο κεφάλαιο για την κατασκευή, να τους το παραχωρήσουν και για εκμετάλλευση με τους όρους που αυτό επιθυμεί». Σημειώνουν ακόμα πως η πρόταση αυτή, όσο και η προηγούμενη του νομάρχη, που αφορούσε την κατασκευή και εκμετάλλευση από ιδιώτες της Σχολικής Στέγης, κινούνται σε βαθιά ταξικά αντιδραστική κατεύθυνση. «Ολα βορά στο κεφάλαιο, εφ' όρου ζωής και όποιος αντέξει».

Και καταλήγουν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ: «Το δημόσιο έργο πρέπει να εκτελείται με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και των εργαζομένων και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων του κλάδου. Αυτό όμως απαιτεί μια άλλη πολιτική σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση, που να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ