Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Κριτήριο οι σύγχρονες ανθρώπινες ανάγκες

Περιοδεία του Αντ. Σκυλλάκου και στελεχών του Κόμματος στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν θέση και πρέπει να δηλώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο στις 9 του Οκτώβρη, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Το μήνυμα πήραν, διά ζώσης χτες, από τον βουλευτή Αντ. Σκυλλάκο και κλιμάκιο του Κόμματος, δεκάδες εργαζόμενοι στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Εργαζόμενοι, παίρνοντας το λόγο, απηύθυναν ερωτήσεις στο βουλευτή. Στο επίκεντρο του προβληματισμού τους ήταν και τα θέματα της επικαιρότητας: Ο προϋπολογισμός και οι λεγόμενες «αντοχές της οικονομίας», για το κατά πόσο τα οικονομικά μεγέθη και τα επιχειρηματικά κέρδη επαρκούν ή όχι να καλύψουν τις ανάγκες των ίδιων και συνολικά.

Ο Αντ. Σκυλλάκος ξεκίνησε την ομιλία του στους εργαζόμενους αναφερόμενος στον παραγόμενο πλούτο, στο ΑΕΠ που συνεχίζει να αυξάνει με πολύ υψηλούς ρυθμούς. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουμε ακόμη περισσότερα επιχειρηματικά κέρδη, αλλά ταυτόχρονα αφαιρούνται δικαιώματα και κατακτήσεις. Οι μισθοί και τα μεροκάματα είναι καθηλωμένα. Για το ΚΚΕ, συνέχισε ο Αντ. Σκυλλάκος, τα αιτήματα μπαίνουν με βάση τις σύγχρονες ανθρώπινες ανάγκες και όχι με το κριτήριο, τη λογική της ανταγωνιστικότητας που βάζουν τα δύο - και όχι μόνο - κόμματα. «Θα διεκδικούμε, λοιπόν, με τη λογική του δήθεν ρεαλισμού;». Να σηκώσουμε το ανάστημα να ανακόψουμε την προσπάθεια των δυο μεγάλων κομμάτων και της ΕΕ. Να αντισταθούμε είναι ένα το κρατούμενο, αλλά αυτό αποτελεί μόνο άμυνα. «Χρειάζεται αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, σε συμμαχία και με άλλες δυνάμεις και με προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ