Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αυξημένα τα προβλήματα

Ολοένα αυξάνονται τα προβλήματα στους χώρους της Υγείας, όπως προκύπτει από τις περιοδείες που πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες συνδικαλιστές του ΚΚΕ στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή, καλώντας τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ, στις 9 Οκτώβρη.

Οι ελλείψεις προσωπικού είναι έντονες σε όλες τις ειδικότητες. Πιο συγκεκριμένα, στα ιατρεία του ΙΚΑ της Αγίας Σοφίας, μια περιοχή επιβαρυμένη με πολλές βιοτεχνικές μονάδες και σχολικά συγκροτήματα, από την πρωινή βάρδια λείπουν οι βασικές ειδικότητες του παιδιάτρου και του χειρουργού. Η έλλειψη προσωπικού στο ακτινολογικό αναγκάζει το τμήμα να λειτουργεί μόνο το πρωί, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στο μικροβιολογικό εργαστήριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους που πρέπει να μην πάνε στη δουλιά τους για να κάνουν μια εξέταση.

Το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών της Νίκαιας μεταστεγάστηκε πριν ένα χρόνο σε σημείο δυσπρόσιτο και χωρίς συγκοινωνία, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για εργαζόμενους και ασφαλισμένους. Οι ελλείψεις στο προσωπικό του είναι αρκετά μεγάλες. Ενδεικτικά, στο αρχείο, που έχει να χειριστεί 80.000 φακέλους, υπάρχουν τρεις εργαζόμενες χωρίς μηχανοργάνωση και διεκπεραιώνουν χειρόγραφα τις υποθέσεις.

Στα διοικητικά του ΙΚΑ Πειραιά το τμήμα Εσόδων έχει δοθεί σε ιδιωτική εταιρία. Οι πέντε εργαζόμενες, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος, είναι ωρομίσθιες.

Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο και δυναμικά να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ