Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Καμία αυταπάτη

Στις Τεχνικές Υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιόδευσε, χτες, η Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Ετοιμάζεται λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων και τώρα μας κάνουν την "ψυχολογική προετοιμασία", μιλώντας για μαύρες τρύπες, το αυξημένο κόστος της Ολυμπιάδας. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη». Τα παραπάνω τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή της περιοδεία, στις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 9 του Οκτώβρη.

Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην πρωτοβουλία του Κόμματος, που «αγγίζει και αφορά την πλειοψηφία του λαού, η οποία πλήττεται απ' την αντιλαϊκή πολιτική. Τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι κοινά και στις 9 Οκτώβρη πρέπει να στείλουν το δικό τους μήνυμα», υπογράμμισε.

Στις συζητήσεις της με τους υπαλλήλους του υπουργείου, τόνισε ότι η «πολιτική της ΕΕ κινείται στη στρατηγική των αποφάσεων της Λισαβόνας, δηλαδή να γίνει ανταγωνιστική ως προς τις ΗΠΑ η ΕΕ. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό θα είναι η μείωση του εργασιακού κόστους». Ερχεται νέο ασφαλιστικό, γιατί είναι απόφαση της ΕΕ, αναλόγως το πόσο έχει περάσει η λογική της Λισαβόνας σε κάθε χώρα να γίνονται παρεμβάσεις, σημείωσε, προσθέτοντας: Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ψευτοαντιπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ θα κάνουν πράξη αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής σε λίγους και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, κάτι το οποίο, όπως είπε, επηρεάζει και τη δουλιά των γεωπόνων. Τέλος, να σημειώσουμε πως το αντικείμενο των γεωπόνων, γεωλόγων και μηχανικών στις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει υποβαθμιστεί, λόγω της εκχώρησης τομέων της δουλιάς τους στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ