Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Κάλεσμα συμμετοχής από τις αντιστασιακές οργανώσεις

Να δώσει ένα μαχητικό, αγωνιστικό «παρών» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως αποφάσισε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ -ΠΕΑΦΕ στην τελευταία του συνεδρίαση, προχτές. Ενώ καλεί όλους τους ασπρομάλληδες ΕΠΟΝίτες, τα Αετόπουλα, τους φίλους της ΕΠΟΝ να πάρουν μέρος «συν γυναιξί και τέκνοις» στο συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε όλοι μαζί τη θέλησή μας για αγώνα κατά της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.

«Εμείς οι συνταξιούχοι ανάπηροι της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα δεν ξεχνάμε το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 9ης Οκτώβρη, για ανθρώπινους μισθούς, συντάξεις, προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων που πλήττονται», αναφέρεται στο ψήφισμα της ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ, όπου προστίθεται: Γι' αυτό ανταποκρινόμενοι στο χρέος μας απέναντι στο λαό παίρνουμε μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση στο Πεδίον του Αρεως. Γιατί, εκτός των άλλων, τονίζεται, σήμερα εμείς οι συνταξιούχοι δεχόμαστε ανελέητη επίθεση και παλεύουμε να αναγνωριστούν οι αγώνες μας και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα που προβάλλει η ΠΟΑΟ και όλες οι ΕΑΜογενείς οργανώσεις της Αντίστασης. Είναι ντροπή να συνταξιοδοτούνται ως αντιστασιακοί, χουντικοί και ταγματασφαλίτες και να μην ικανοποιούνται τα δικαιώματα των αγωνιστών της λευτεριάς και της δημοκρατίας, υπογραμμίζεται».

Επίσης, σε δικό τους ψήφισμα, που εξέδωσαν σε εκδήλωση για τα 63 χρόνια του ΕΑΜ και την οποία πραγματοποίησαν στα Λουτρά Αιδηψού (Δ. Πάρκο - μικρή Βουλή) αντιστασιακοί του Παραρτήματος Αιδηψού και αντιστασιακοί παραθεριστές από άλλα Παραρτήματα διατρανώνουν ομόφωνα την απόφασή των αντιστασιακών, της ΠΕΑΕΑ και των ΕΑΜογενών οργανώσεων και του ΔΣΕ να συμμετέχουν την 9η Οκτώβρη το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. Οπως εκατοντάδες άλλοι φορείς και σωματεία εργατών, αγροτών, επαγγελματιών, εργαζόμενοι, αγρότες, σπουδαστές, διανοούμενοι και καλλιτέχνες, αναφέρεται.

Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αιδηψού και αντιστασιακοί απ' όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ που βρέθηκαν στην εκδήλωση, καταγγέλλουν και λένε ομόφωνα ΟΧΙ στη ΝΑΤΟική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα των πολέμων και των σφαγών όπου γης. Ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Παλαιστίνης, του Ιράκ, των Βαλκανίων, Αφγανιστάν, Β. Κορέας και της σοσιαλιστικής Κούβας, υποσχόμενοι να δυναμώσουν τη μαχητικότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ