Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Παράνομες...

Η εγκατάσταση και λειτουργία κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, χωρίς την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να κρίνει αν η σχετική επεξεργασία είναι σύμφωνη με το νόμο, αποτελούν παραβάσεις του νόμου και επισύρουν κυρώσεις. Αυτά αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας, επισημαίνοντας ότι η εγκατάσταση τέτοιων κυκλωμάτων τηλεόρασης είτε από ιδιώτες είτε από φορείς του Δημοσίου είναι παράνομη.

Μετά και από αυτή την ανακοίνωση της Αρχής προκύπτει ότι η διατήρηση των καμερών που είχε τοποθετήσει η ΕΛ.ΑΣ, επικαλούμενη τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πλέον παράνομη.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Προστασίας έδωσε την άδεια που της ζητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για περιορισμένο χρονικό διάστημα, να τοποθετηθούν οι κάμερες, και συγκεκριμένα για την περίοδο από 1 Ιούλη έως 4 Οκτώβρη.

Παράλληλα, η Αρχή με απόφασή της το 2000 είχε κρίνει ότι η λειτουργία κλειστού κυκλώματος σε μόνιμη βάση, ακόμη και σε ανοιχτό χώρο, προσβάλει την προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή του ατόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ