Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ - ΤΟΥΝΤΖΕΛΙ.- Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση πραγματοποιούσε από το Σάββατο έως και χθες ο τουρκικός στρατός εναντίον Κούρδων ανταρτών. Συμμετείχαν τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες - ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 2 νεκρούς κυβερνητικούς στρατιώτες και έναν Κούρδο αντάρτη.

ΑΓΚΥΡΑ - ΒΙΕΝΝΗ.- Οι αρχές της Αυστρίας φέρονται να εκδίδουν εντός ημερών τον φυγόδικο μπαμπά («νονό») του τουρκικού υποκόσμου, Αλαετίν Τσακετζέ, που είχαν συλλάβει τον Ιούλιο. Ο διαβόητος Τσακετζέ φέρεται να είχε στο παρελθόν εργαστεί και για λογαριασμό του παρακράτους.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.- Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι δύο τραυματίστηκαν χθες από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων - του οποίου η άδεια, σύμφωνα με καταγγελίες, είχε λήξει προ 10ετίας - στην Ταϊλάνδη.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.- Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, υπό το νέο Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Φέρεντς Τζιουρτσάνι, ο οποίος διαδέχεται τον επίσης Σοσιαλιστή Πέτερ Μέντγκιεσι, που είχε παραιτηθεί τον Αύγουστο εξαιτίας διαφωνιών με τον εταίρο του στην κυβέρνηση συνασπισμού, την Ενωση Ελεύθερων Δημοκρατών, και λόγω της εσωκομματικής κριτικής από κύκλους που θεώρησαν υπεύθυνη την κυβερνητική πολιτική του για τις μεγάλες απώλειες των Ούγγρων Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Μια ακόμη φάρσα ανάγκασε αεροσκάφος της Singapore Airlines, που εκτελούσε πτήση από τη Φρανκφούρτη προς τη Νέα Υόρκη, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, έπειτα από απειλή για βόμβα.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Με ποσοστό άνω του 60% των ψήφων εξελέγη και επίσημα Πρόεδρος της Ινδονησίας ο ε.α.στρατηγός Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο. Αναμένεται να ορκιστεί και αναλάβει καθήκοντα την 20ή του μήνα. Η αντίπαλός του και απερχόμενη Πρόεδρος, Σουκαρνοπούτρι, περιορίστηκε στο 39%.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.- Η συμφωνία εκεχειρίας στο Δέλτα του Νίγηρα «θα κρατήσει όσο διαρκέσει η σιγή των όπλων» του νιγηριανού στρατού, δήλωσε χτες ο επικεφαλής των ανταρτών της κοινότητας των Ιτζό, Ασάρι, γεγονός που, μεταξύ άλλων, προκάλεσε - προσωρινά - μικρή μείωση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς χρηματαγορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ