Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΘΗΒΑΣ
Επιχείρηση άλωσης με νόθους αντιπροσώπους

ΘΗΒΑ.--

Με σειρά παρατυπιών και παράνομων πράξεων προκειμένου να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να αυξηθεί η δύναμη των αντιπροσώπων τους, η ΠΑΣΚΕ και ο συνεργάτης της και εκπρόσωπος της ΑΣΚ (πρόσκεινται στο ΣΥΝ), με την ανοχή της ΔΑΚΕ, οδηγούν τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θήβας, που αρχίζει σήμερα, σε ένα συνέδριο - παρωδία με νόθους αντιπροσώπους, ενδιαφερόμενοι μόνο για τη βολή και την καρέκλα τους.

Την καταγγελία αυτή έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (στηρίζεται από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), μια ημέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου, καλώντας τους εργαζόμενους και τους αντιπροσώπους να δώσουν σε κάθε ευκαιρία την απάντηση που αξίζει σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες καρεκλοθήρες. Η απομόνωσή τους, τονίζει και η στήριξη των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, θα ανοίξει το δρόμο για κατακτήσεις των εργαζομένων και καλύτερες μέρες για το λαό μας.

Αναφερόμενη η ΔΑΣ στα γεγονότα σημειώνει ότι σε μια περίοδο που τα προβλήματα στη χώρα μας διογκώνονται και η κατάσταση των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας χειροτερεύει, η ΠΑΣΚΕ (πλειοψηφία στο ΕΚ Θήβας) συνεχίζει την «παράδοση» σε αγαστή συνεργασία με τον «κολλητό τους» της ΑΣΚ. Πασχίζουν με κάθε τρόπο, ενόψει του συνεδρίου να διασφαλίσουν, η μεν ΠΑΣΚΕ τον επανέλεγχο του ΕΚΘ, και ο ΣΥΝεργάτης τους της ΑΣΚ την επανεκλογή του. Από κοινού, αρνήθηκαν τον ουσιαστικό και σε βάθος έλεγχο των δικαιολογητικών των σωματείων - μελών, παρά τις επισημάνσεις και αποκαλύψεις της παράταξής μας. Φυσικά και η ΔΑΚΕ δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη στήριξη και ανοχή που πρόσφερε αφειδώς, πιστεύοντας, μικροκομματικά σκεπτόμενη, ότι τη βόλευε αυτή η κατάσταση.

Ετσι, συγκάλυψαν, δικαιολόγησαν και ενέκριναν ως πλειοψηφία, μια σειρά παρατυπιών και παράνομων πράξεων. Συστηματικά παραβίασαν το καταστατικό του ΕΚ και τις αποφάσεις του ΔΣ. Τελευταίο κατόρθωμα των συνεργατών, ΠΑΣΚΕ - ΑΣΚ, η προσπάθεια αποφυγής καταβολής των οφειλών «φιλικού» κλαδικού σωματείου -κομήτη (εμφανίζεται μόνο σε κάθε συνέδριο, παραβιάζοντας πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαστική συνδρομή στην προσπάθεια αλλοίωσης του συσχετισμού (2016-05-25 00:00:00.0)
Εκφυλισμένο και νόθο το ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (2013-12-05 00:00:00.0)
Συνέδριο νοθείας (2007-03-15 00:00:00.0)
Εκλογές στο ΕΚ Θήβας (2004-10-09 00:00:00.0)
Σημαντική αύξηση δυνάμεων (2001-04-12 00:00:00.0)
Δεν πέρασε το πραξικόπημα (1999-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ