Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - ΤΡΙΚΟΛΑΝ
Σε συναγερμό σήμερα όλη η πόλη

Οι εκπρόσωποι του Λαναρά ανεβαίνουν να μοιράσουν απολύσεις και να βάλουν λουκέτο στο εργοστάσιο

Από την προχτεσινή πορεία των εργατριών του Λαναρά στην Αθήνα
Από την προχτεσινή πορεία των εργατριών του Λαναρά στην Αθήνα
Αγωνιστική υποδοχή ετοιμάζουν σήμερα το πρωί οι εργάτες και οι εργάτριες της Τρικολάν στους αντιπροσώπους της εργοδοσίας που θα παρουσιαστούν στο εργοστάσιο προκειμένου να παραδώσουν το χαρτί της απόλυσης στους εργαζόμενους. Παράλληλα, προετοιμάζονται για δυναμική συνέχιση των κινητοποιήσεων, εμμένοντας στην αρχική τους απόφαση να μην παραδώσουν το εργοστάσιο στο Λαναρά, παρά την εκφρασμένη πρόθεση του μεγαλοβιομήχανου να βάλει τελικά λουκέτο στην «Τρικολάν» από σήμερα.

Χτες το βράδυ, σε γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μόνιμη περιφρούρηση του εργοστασίου από σήμερα και να μην επιτρέψουν να αφήσουν να φύγει ούτε ένα εξάρτημα από το κτίριο που επί τριάντα και πλέον χρόνια έκτισαν με τον ιδρώτα τους. Την ξεκάθαρη πρόθεσή τους θα επαναλάβουν για μια ακόμη φορά σήμερα στους εκπροσώπους της FANCO που σύμφωνα με ανακοίνωση της εργοδοσίας θα βρίσκονται στο εργοστάσιο μετά τις 8 το πρωί προκειμένου να «μοιράσουν» τις απολύσεις. Οι 98 εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη δεχτούν να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης και τις επιταγές των αποζημιώσεων, με τις οποίες η εργοδοσία επιχειρεί να απαλλαγεί από το εργοστάσιό της στη Νάουσα και τους 98 εργαζόμενους που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της στέκονται εμπόδιο στην αύξηση των υπερκερδών της.

Την Πέμπτη, σε περίπτωση που αύριο επιδοθούν απολύσεις, με ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι εργαζόμενοι διοργανώνουν συγκέντρωση στο προαύλιο του εργοστασίου, απ' όπου θα ξεκινήσει και η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ενόψει εξάλλου της νέας συνάντησης με την κυβέρνηση και εκπροσώπους της «Κλωνατέξ», την επόμενη Τρίτη στο υπουργείο Απασχόλησης, οι εργαζόμενοι διαμόρφωσαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιούργησε τόσο η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας όσο και η επιδεικτική στήριξη των συμφερόντων της από την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι ζητάνε σε περίπτωση που τελικά μείνουν άνεργοι να αναλάβει εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση το κόστος για τη συντήρηση των ανέργων, αφού η πολιτική της είναι αυτή που τους πετάει σήμερα στο δρόμο. Συγκεκριμένα απαιτούν: να επιδοτούνται με επίδομα ανεργίας στο ύψος του μισθού τους, να λάβουν άμεσα σαν έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ, να ενισχύονται για όλο το διάστημα της ανεργίας με επιπλέον χρήματα όσοι σπουδάζουν παιδιά, να αποπληρώσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας τα στεγαστικά δάνεια των ανέργων που τρέχουν και να υπολογιστεί ο χρόνος της ανεργίας σαν συντάξιμος χρόνος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο - απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία (2005-05-27 00:00:00.0)
Τετράωρη στάση σήμερα για τις απολύσεις (2003-11-06 00:00:00.0)
«Οι εργάτες πρέπει να βάλουν φραγμό σ' αυτήν την πολιτική» (2003-10-04 00:00:00.0)
Οι εκβιασμοί της ΦΑΝΚΟ δεν πτοούν τους εργάτες (2003-10-03 00:00:00.0)
Νέκρωσε η πόλη, όλοι στο πλευρό των εργατών (2003-10-02 00:00:00.0)
Υπό απόλυση 100 εργάτες (2003-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ