Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Συλλαλητήριο στην Καστοριά

Συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία Καστοριάς πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκατοντάδες πατατοπαραγωγοί του νομού και σε ένδειξη διαμαρτυρίας άδειασαν μπροστά από το κτίριο δεκάδες κιλά πατάτας. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται καθώς χιλιάδες τόνοι πατάτας παραμένουν απούλητοι και η τιμή του προϊόντος βρίσκεται πολύ χαμηλά. Οπως έλεγαν, πουλούν την πατάτα 15 λεπτά το κιλό και το προϊόν φτάνει τελικά στον καταναλωτή με αύξηση έως και 400%. Δήλωσαν ακόμη ότι βρίσκονται σε απόγνωση γιατί είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες και με την τιμή που τους δίνουν φέτος θα καταστραφούν οικονομικά, ενώ ζήτησαν την παρέμβαση της πολιτείας για τη διασφάλιση του εισοδήματός τους.

Σημειώνεται ότι η πατάτα που καλλιεργείται στα χωριά της περιοχής Αγίων Αναργύρων Καστοριάς θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας και μέχρι πέρσι τουλάχιστον μπορούσε να εξασφαλίσει μια κάπως ικανοποιητική τιμή. Τώρα περίπου 5.000 τόνοι αδιάθετης πατάτας βρίσκονται στα χωράφια και σε αποθήκες.

Επίσης στη συγκέντρωση πήραν μέρος μηλοπαραγωγοί που διαμαρτύρονταν για τις εξευτελιστικές τιμές που προσφέρουν φέτος οι έμποροι. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι η τιμή που τους δίνουν είναι 0,25 ευρώ το κιλό όταν πέρσι πουλούσαν στους εμπόρους μέχρι και 0,45 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ