Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαχτάρησε η ΑΕΚ

Ο Καπάνταης σκόρερ του πρώτου γκολ της Ενωσης

Sportidea

Ο Καπάνταης σκόρερ του πρώτου γκολ της Ενωσης
Τα φαβορί, των χτεσινών αγώνων, επιβεβαίωσαν το χαρακτηρισμό τους και άλλα πέντε «εισιτήρια» (για την επόμενη φάση του Κυπέλλου) απέκτησαν κάτοχο. ΑΕΚ, Ηρακλής, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Χαλκηδόνα προκρίθηκαν - με εξαίρεση την πρώτη - εύκολα. Ο αγώνας ανάμεσα στη Λαμία και τον Πανσερραϊκό αναβλήθηκε, καθώς δεν προσήλθαν στο γήπεδο οι επόπτες της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ, στη Ριζούπολη, έκανε τα εύκολα δύσκολα και «καρδιοχτύπησε», αλλά τελικά κέρδισε 2-1 (66' Καπάνταης, 88' Πετκόφ πεν. - 78' Τσαφουτάκης). Δεν έπαιξε μπάλα αξιώσεων, παρ' όλα αυτά - με εξάρσεις κατά διαστήματα - η διαφορά κλάσης ήταν τέτοια, που η γηπεδούχος κυριαρχούσε (στο πρώτο ημίχρονο είχε 8 ευκαιρίες έναντι καμιάς των Μαλλίων). Ομως το γκολ δεν ερχόταν λόγω κακών επιλογών ή των εκπληκτικών αποκρούσεων του Καλομοίρη. Και όταν η άμυνά της «πιάστηκε στον ύπνο» και ισοφαρίστηκε, το άγχος κορυφώθηκε. Ενδεικτικά ο Σάντος ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά όχι με όσα κάναμε. Οταν δεν είχαμε την μπάλα, περπατούσαμε. Οταν εκπροσωπείς την ΑΕΚ, πρέπει να φτάνεις μέχρι τα όρια. Το ποδόσφαιρο δεν είναι χόμπι για μας, αλλά επάγγελμα».

Στο 0-0 έμεινε ο Ολυμπιακός στη Βέροια με αντίπαλο την τοπική ομάδα. Με αρκετούς αναπληρωματικούς στη σύνθεση - και τον Τζόρτζεβιτς, έπειτα από πολύ καιρό - η ομάδα του Μπάγεβιτς - παρά την πληθώρα ευκαιριών, δεν κατάφερε να σκοράρει. Χαρακτηριστικές είναι οι κουβέντες του Σερβοέλληνα τεχνικού: «Αξίζαμε τη νίκη και θα μπορούσαμε μάλιστα να την πάρουμε με διαφορά στο σκορ. Οποιος θέλει να δει πώς χάνονται οι ευκαιρίες από μια ομάδα, μπορεί να πάρει και να παρακολουθήσει την κασέτα του αγώνα. Επαιξε ρόλο και η τύχη». Φυσικά ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι το φαβορί για την πρόκριση, έχοντας τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (Κυριακή 10/10).

Τα πλήρη αποτελέσματα: Κέρκυρα - Παναιτωλικός 4-1 (47' Ρεπετσάς αυτ., 60', 86' Ιωάννου, 71' Γκαρόζης πεν. - 57' Τριανταφυλλάκης), Χαλκηδόνα - Κοζάνη 2-0 (68' Κουτσοκώστας, 93' Μικές), Κερατσίνι - Ηρακλής 1-3 (56' Κρυπιτίδης - 20' Μίετσελ, 43' Ιωάννου, 79' Καπετάνος), Πανιώνιος - Πάμισος 2-0 (56' Βιδάλης, 93' Καραχάλιος), ΑΕΚ - ΠΑΝΟ Μαλλίων 2-1 (66' Καπάνταης, 89' Πετκόφ πεν. - 78' Τσαφαντάκης ), Βέροια - Ολυμπιακός 0-0 (ματς της 1ης αγωνιστικής).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ