Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ελα κι εσύ..!

Ελα κι εσύ μαζί μας. Ελα να συμβάλεις στην προσπάθεια. Το επιβάλλει η αναγκαιότητα. Η αναγκαιότητα των καιρών στην αποστομωτική απάντηση του ξεφουσκωμένου Ολυμπιακού ιδεώδους της ντόπας και της αρπαχτής.

Η αναγκαιότητα της αντίστασης. Η αναγκαιότητα εκφοράς ενός λόγου και ενός ήθους διαφορετικού. Μιας άλλης φωνής, μ' όλο το μέγεθος της τραγικότητας και της αλήθειας που μπορεί να περιέχει.

Η αναγκαιότητα μιας ελπίδας, μιας ζωής καλύτερης, ενός διαφορετικού δρόμου, ένα φως στο τούνελ της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης. Η αναγκαιότητα να βγούνε τ' άπλυτα και τα βρώμικα στη φόρα. Η αναγκαιότητα πρωτοβουλίας κι ανάπτυξης αγώνων.

Κι αναρωτιέται κανείς. Εάν δεν υπήρχε το ΚΚΕ - η μοναδική υπεύθυνη κι από συνεπείς φιλολαϊκές θέσεις αντιπολίτευση. Εάν δεν υπήρχε ο Ριζοσπάστης. Εάν δεν υπήρχε αυτή η φωτιά και λάβρα που σιγοκαίει κάτω από το καζάνι των κοινωνικών ανισοτήτων και αδικιών, να πληροφορείται, να καθοδηγείται και να εκφράζεται από το ιστορικό κόμμα της εργατικής τάξης, τι θα γινότανε σ' αυτόν τον κόσμο; Πού και πώς θα πορευόμασταν τυφλοί στα αγκάθια; Από πού θα δεχόμασταν δέσμες φωτός κι ελπίδας; Θα μέναμε στο σκοτάδι και θα ζούσαμε με την άγνοια και φαυλότητα που μας προσφέρουν αφειδώς τα δικά τους ΜΜΕ του αποπροσανατολισμού και της διαστρέβλωσης; Λέγοντάς μας πως δε γίνεται αλλιώς. Η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση, οι εξοπλισμοί και η υποταγή είναι μονόδρομος, είναι θέλημα Θεού, αρκεί να έχουμε το κεφάλι μας ...ήσυχο. Να βολευόμαστε στους καναπέδες μας, τρώγοντας ποπ κορν, απολαμβάνοντας - αποβλακωμένοι - ένα ριάλιτι σόου.

Και, δυστυχώς, με την πλειονότητα των μέσων που κατέχουν, καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό να επιτύχουν στις επιδιώξεις τους, διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη. Την επηρεάζουν και την κουμαντάρουν όπως αυτοί θέλουν.

Εμείς από τη μεριά μας, πρέπει διαρκώς να μένουμε ακοίμητοι φρουροί στις επάλξεις. Πρέπει να τους ενοχλούμε, να τους διαψεύδουμε, να τους ξεσκεπάζουμε, να τους αποκαλύπτουμε. Να μην τους αφήνουμε στην καλοπέραση και την ησυχία τους. Να χτυπάμε διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου. Αλλωστε, η ιστορία και η παρακαταθήκη του ΚΚΕ μάς δείχνει πως το κόμμα - καταξιωμένο - ελάμβανε πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες κι αποφάσεις, στις πολύ δύσκολες στιγμές του τόπου, με αποκορύφωμα τις εργατικές κινητοποιήσεις και ιδίως την εποποιία της μεγάλης Εθνικής μας ΕΑΜικής Αντίστασης.

Αύριο ξημερώνει μια τέτοια μέρα, που όλοι, όλοι εμείς που δε βολευόμαστε μ' ολιγότερον ουρανό και κούφιες υποσχέσεις θα βρεθούμε στο δρόμο για το Πεδίον του Αρεως. Εκεί συντροφεμένοι και συμπαγείς, με μια φωνή και μια γροθιά, να βροντοφωνάξουμε για τα προβλήματα που μας πνίγουν.

Να διεκδικήσουμε, ν' απαιτήσουμε, να καταγγείλουμε, να κατακτήσουμε και ν' αμυνθούμε στη διαρκώς αυξανόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα που καταφθάνει.

Ηχήστε οι σάλπιγγες. Τα κόκκινα λάβαρα ξεδιπλώστε και πάλι στους δρόμους. Ιαχές και αλαλαγμοί. Τραγούδια θούρια κι εμβατήρια - Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη - Κάποτε θα το καταλάβουν. Θέλοντας και μη θα το καταλάβουν. Μια καινούρια μέρα ξημερώνει..!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ