Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Σκηνική πολυφωνία

Από την παράσταση «Κοινός Λόγος»
Από την παράσταση «Κοινός Λόγος»
Στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» (Αντισθένους 7 και Θαρύπου, τηλ. 210.9212.900), στον πάνω χώρο, συνεχίζονται οι παραστάσεις του αφηγηματικού έργου «Κοινός Λόγος», της αξέχαστης κομμουνίστριας και αγωνίστριας της ΕΑΜικής Αντίστασης Ελλης Παπαδημητρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Παίζουν: Σ. Αθανασιάδου, Γ. Φέστα, Α. Ανδρεοπούλου κ.ά.

Στον κάτω χώρο του θεάτρου, επαναλαμβάνεται το έργο του Σλαβομίρ Μρόζεκ «Εμιγκρέδες». Η παράσταση παρουσιάζεται στα αλβανικά και στα ελληνικά. Η αλβανική μετάφραση είναι του Λαέρτη Βασιλείου, ο οποίος έχει κάνει και τη σκηνοθεσία. Η ελληνική μετάφραση, της Ερσης Βασιλικιώτη. Παίζουν οι Καραφίλ Σένα και Νικόλαος Λάμπρου. Το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» έχει καθιερώσει μειωμένο εισιτήριο για τις παραστάσεις του κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, καθώς και για την Κυριακή, που οι «Εμιγκρέδες» παίζονται στα αλβανικά.

Στο ίδιο θέατρο, (πάνω χώρος, β' σκηνή), από τη Δευτέρα και για κάθε Δευτέρα και Τρίτη, η Θεατρική Εταιρεία Πόλις, παρουσιάζει την «Φωτοχυσία Ερμουπόλεως... Η πορνεία στην Ερμούπολη το 19ο αιώνα». Η παράσταση, βασισμένη σε αυθεντικές μαρτυρίες και λογοτεχνικές καταγραφές για τον αγοραίο έρωτα, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου, επιλογή κειμένων - Δραματουργική επεξεργασία Αιμ. Βάλβη, επιμέλεια κίνησης Μ. Καρέττα, σκηνικά Γ. Βέλλη. Παίζουν: Χ. Λιανού, Μ. Μανιμανάκη, Λ. Μπατής, Στ. Ράπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ