Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΔΩΔΩΝΗ»
Να μην ξεπουληθεί στην ΑΤΕ

Την ενίσχυση της γαλακτοβιομηχανίας ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση ο Δ. Τσιόγκας

H Αγροτική Τράπεζα θα συνεχίσει να αγοράζει μετοχές της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ εντείνοντας έτσι τις ανησυχίες των κτηνοτρόφων της Ηπείρου ότι αυτό γίνεται προκειμένου η ΑΤΕ να αποκτήσει το απαιτούμενο ποσοστό μετοχών για να ξεπεράσει τα εμπόδια του σχετικού νόμου και να την ξεπουλήσει σε ιδιώτες. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα, η οποία συζητήθηκε χτες στη Βουλή.

Ο υφυπουργός είπε ότι η ΑΤΕ είναι τράπεζα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και ως εκ τούτου πρέπει να μεριμνά για την οικονομική της ευρωστία! Ανακοίνωσε ότι η τράπεζα πέραν του 60% της ΔΩΔΩΝΗΣ που είχε, αγόρασε από συνεταιρισμούς ένα επιπλέον ποσοστό της τάξης του 6,9%, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η αγορά αυτή... έγινε μετά από έντονες πιέσεις των ίδιων των συνεταιρισμών. Επικαλούμενος επιστολή της ΑΤΕ είπε ότι η πρόθεση της Τράπεζας είναι να αναπτύξει τη ΔΩΔΩΝΗ και δεν έχει κάποιο σχέδιο πώλησής της.

Η ΔΩΔΩΝΗ, είπε στην παρέμβασή του ο Δ. Τσιόγκας, κινδυνεύει να πουληθεί από την ΑΤΕ, αφού η τράπεζα επιδιώκει να συγκεντρώσει το 67% των μετοχών της για να έχει το δικαίωμα να την ξεπουλήσει. Τις μετοχές είπε τις πουλάνε οι γαλαζοπράσινες πλειοψηφίες διάφορων συνεταιρισμών, αλλά οι κτηνοτρόφοι της είναι ανάστατοι, αφού υπάρχουν οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για γρήγορη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις και όχι μόνο να μην πουληθούν οι μετοχές των ενώσεων στην ΑΤΕ, αλλά αντίθετα να δοθούν οι μετοχές της ΑΤΕ στις ενώσεις και μάλιστα δωρεάν. Επίσης να δοθούν προνομιακά κίνητρα και χαμηλότοκα δάνεια στη ΔΩΔΩΝΗ, ώστε να εκσυγχρονιστεί για να μπορέσει να αντέξει στον ανταγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ