Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τ' άκουσες... Αλέκο;

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Με έναν τρόπο καραμπουζουκλίδικο, ανεύθυνο, ανέντιμο και με κουτοπονηριές, η σημερινή κυβέρνηση κλόνισε την αξιοπιστία της οικονομίας και την ικανότητα της διοίκησης να δίνει σωστά τα στοιχεία». Τάδε έφη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Παπαδόπουλος (σύμφωνα με τη χτεσινή «Ημερησία»), κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «χρησιμοποίησε τους λογιστικούς κανόνες για εσωτερική κατανάλωση».

Τι συνέβη, λοιπόν; Ξέχασε ο Αλ. Παπαδόπουλος, ότι τον περασμένο Φλεβάρη ο ίδιος (μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη) δήλωνε δημόσια πως όποιο κόμμα κι αν κερδίσει τις εκλογές, θα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα λιτότητας; Παραδεχόμενος, με άλλα λόγια, τόσο τις αλχημείες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, όσο και την προσήλωσή του στη λογική του αντιλαϊκού «μονόδρομου»; Γιατί το γύρισε τώρα στο ...«καλαματιανό», αν και η παράδοση θέλει τους Θεσπρωτούς - όπου γεννήθηκε και ο ίδιος - να χορεύουν «τσάμικο»;

Βέβαια, η ουσία δεν αλλάζει. Δε διατηρούν τυχαία στην επικαιρότητα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση για τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Με την ανούσια και αποπροσανατολιστική αντιπαράθεσή τους, προσπαθούν όχι μόνο να αποφύγουν τη συζήτηση ουσίας σχετικά με τα ελλείμματα που προκαλεί η πολιτική τους στους προϋπολογισμούς των εργαζόμενων νοικοκυριών, αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος για νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Τ' άκουσες Αλέκο..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ