Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
«Μοχλός για να πάμε προς τα μπρος»

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο ίδρυμα Κωφών και συζήτηση με τους εργαζόμενους

«Οι εργαζόμενοι που με τους μισθούς που παίρνουν δεν τα βγάζουν πέρα και υποφέρουν, που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή και πρόνοια που έχουν άμεση σχέση με τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που βλέπουν την κατάσταση να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν κάθε λόγο να πάρουν μέρος στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) συλλαλητήριο. Να βάλουν στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα της λαϊκής οικογένειας. Να κάνουμε το συλλαλητήριο μοχλό για να σπρώξουμε τα πράγματα προς τα μπρος».

Το κάλεσμα αυτό να μεταφράσουν την αγανάκτησή τους για την υποβάθμιση και διάλυση που επιβάλλεται στα ειδικά σχολεία, για την αντιαναπηρική πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και για τα καθημερινά τους προβλήματα, σε διεκδίκηση και αγώνα απηύθυνε στους εργαζόμενους του Ιδρύματος Κωφών ο Χάρης Χουρδάκης, μέλος του τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια περιοδείας που έκανε εκεί χτες.

Οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα, αλλά και η διοίκηση υπογράμμισαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, ότι το Ιδρυμα φθίνει επειδή πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες «για ευνόητους λόγους» - όπως είπαν - δεν παραπέμπουν τα παιδιά στο δημόσιο αυτό κέντρο με αποτέλεσμα να έχει πλέον μόλις 35 μαθητές. Αλλά και οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες, εκφράζανε την αγανάκτησή τους για τις άθλιες συνθήκες ζωής που επιβάλλονται στα παιδιά τους στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της δουλιάς, για την κοροϊδία της δήθεν ένταξης των ΑμΕΑ.

«Εχουμε όλους τους λόγους να κατεβούμε στο συλλαλητήριο. Να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας κάπου που θα πιάσει τόπο. Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται αξιοπρεπή μισθό, εκπαίδευση, δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, σύνταξη, δικαιώματα σε όλους τους τομείς. Οταν πλήττονται τα εργατικά δικαιώματα και οι κατακτήσεις του λαού, όταν απαξιώνονται οι κοινωνικοί τομείς, πλήττονται όλοι. Χρειάζεται αγώνας γιατί έρχονται και χειρότερα μέτρα. Να ξεκουνηθεί ο κόσμος, να καταλάβει ότι χωρίς αγώνα δε γίνεται τίποτα. Να κάνουμε ένα συλλαλητήριο που θα τους ταρακουνήσει», κάλεσε τους εργαζόμενους και γονείς ο Χ. Χουρδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ