Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - «ΤΡΙΚΟΛΑΝ»
Η έμπρακτη αλληλεγγύη πρώτο καθήκον για όλους

Μέρα με τη μέρα, το κίνημα αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες εργάτριες της «Τρικολάν» μεγαλώνει. Χτες το ξημέρωμα, εργάτες από το Βαρβαρέσσο, πέρασαν στο σχόλασμα της βραδινής βάρδιας από το εργοστάσιο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Καθημερινά, κάτοικοι της Νάουσας που διασχίζουν το δρόμο μπροστά από την πύλη της «Τρικολάν» κοντοστέκονται, ρωτάνε, δηλώνουν αλληλέγγυοι. Οι συνάδελφοι από την «ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη έστειλαν από την πρώτη μέρα ψήφισμα συμπαράστασης στην «Τρικολάν», δηλώνοντας ότι «επιβάλλεται να είμαστε δυνατοί και αγωνιστικοί, μόνο έτσι μπορούμε να επιβιώσουμε». Από κοντά και το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, που δήλωσε με ανακοίνωση τη συμπαράστασή του. Σταθερή είναι η παρουσία και του ΠΑΜΕ, όπως και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στο προαύλιο του εργοστασίου και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Οι εργάτες και οι εργάτριες της «Τρικολάν» έχουν τώρα όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη κάθε εργαζόμενος, κάθε κάτοικος της πόλης να σταθεί ενεργά στο πλευρό τους και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους.

Το δυνάμωμα της αλληλεγγύης ήταν και ο σκοπός της μαζικής εξόρμησης - πορείας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενες χτες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Με το μεγάφωνο να προπορεύεται και να καλεί σε κοινό αγώνα, προκειμένου να μην κλείσει άλλο εργοστάσιο στη Νάουσα, οι εργάτριες μοίρασαν στους επαγγελματίες της αγοράς την προκήρυξή τους, αλλά και φωτοτυπίες των απολύσεών τους, θέλοντας να αναδείξουν συμβολικά πιο θα είναι το μέλλον της πόλης, αν δεν υπάρξει καθολική αντίδραση από το λαό της.

Οι βάρδιες περιφρούρησης στο κατειλημμένο εργοστάσιο διαδέχονται η μία την άλλη. Μπροστά στη συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου Απασχόλησης την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι απαιτούν να αναλάβει η κυβέρνηση τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για το λουκέτο στην «Τρικολάν» και προτάσσουν το αγωνιστικό τους πλαίσιο σε περίπτωση που το εργοστάσιο δεν επαναλειτουργήσει: Αμεση ενίσχυση 3.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, επίδομα ανεργίας στο ύψος του τελευταίου μισθού ή μεροκάματου για όλο το διάστημα της ανεργίας, αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, επιπλέον επιδότηση για όσους σπουδάζουν παιδιά, να μετρήσουν τα χρόνια της ανεργίας σαν συντάξιμα και να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης κατά πέντε χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ