Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η σχολική στέγη στο «κόκκινο»

Από παλιότερες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλιότερες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Το πρόβλημα καθυστέρησης του προγράμματος σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, λόγω της σταθερής και μόνιμης υποχρηματοδότησης τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και από την κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Γονείς και εκπαιδευτικοί καλούν την κυβέρνηση να δώσει τώρα τα αναγκαία κονδύλια και το νομάρχη να στηρίξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις αρχές Νοέμβρη.

Σύμφωνα με καταγγελίες της διοίκησης της Νομαρχίας, η ροή χρηματοδότησης σταμάτησε μέχρι την άνοιξη του 2005, αν και οι απαιτούμενες πιστώσεις για το 2004, προκειμένου να εξοφληθούν εκτελεσμένα έργα και να προχωρήσουν ήδη προγραμματισμένα, ανέρχονται σε 45 εκατ. ευρώ.

Φέτος καταβλήθηκαν 8 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος του ετήσιου προγράμματος σχολικής στέγης είναι 53 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή απαιτούνται για το τρέχον έτος 10 εκατ. για οφειλές από πιστοποιημένες εργασίες και οφειλόμενες δόσεις από εξαγορά οικοπέδων. Επίσης 22 εκατ. για κατασκευές σχολικών κτιρίων και 13 εκατ. για αγορές νέων οικοπέδων.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης συνεχίζει να ρίχνει τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να υποτιμήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και απλά να καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σε ανοιχτή επιστολή που έστειλε στο νομάρχη Θεσσαλονίκης η Γιώτα Βαρβαρίγου, μέλος του ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σημειώνει πως δεν αρκούν μόνο οι δραματικές εκκλήσεις προς την πολιτεία για να αναλάβει τις ευθύνες της. «Χρειάζονται πρώτα απ' όλα οι αγώνες των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών, της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης». Και προτρέπει τη ΝΑ να συμπαραταχτεί με τους φορείς της εκπαίδευσης και να στηρίξει την κινητοποίηση που προγραμματίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ