Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Νέα μείωση κονδυλίων

Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει την εικόνα ότι «πασχίζει» να λειτουργήσουν όλα καλά στο χώρο της Παιδείας, δεν μπορεί να πείσει, καθώς όλο και πιο συχνά εκείνα τα προβλήματα της Παιδείας που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ενα τέτοιο πρόβλημα είναι και αυτό που προκύπτει στα πανεπιστήμια με τους συμβασιούχους διδάσκοντες και ερευνητές του νόμου 407/80, για τις αμοιβές των οποίων μειώνονται τα κονδύλια. Οι συμβασιούχοι αυτής της κατηγορίας όλο και πιο συχνά καλύπτουν πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες των ιδρυμάτων και σε κάποια ιδρύματα φτάνουν να καλύπτουν έως και το 80% των αναγκών. Τα μόνιμα μέλη Διδακτικού κι Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των ΑΕΙ έχουν επανειλημμένα θέσει το θέμα κι έχουν απαιτήσει να χρησιμοποιείται η κατηγορία των συμβασιούχων του Ν.407 μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως προβλέπει ο νόμος και κάλυψη των υπόλοιπων αναγκών με μόνιμες θέσεις ΔΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, φέτος θα είναι μειωμένα τα κονδύλια του υπουργείου που προορίζονται για τις αμοιβές των συμβασιούχων Ν.407, ενώ ήδη έχουν γίνει οι προκηρύξεις κι έχουν πληρωθεί οι σχετικές θέσεις, οπότε τα πανεπιστήμια θα οδηγηθούν και πάλι σε «αλχημείες» προκειμένου να βρουν τα απαραίτητα κονδύλια για να πληρώσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό που έχουν προσλάβει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ