Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΛΑΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Διεκδικούν αγωνιστικά σχολείο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν αγωνιστικά τη διεκδίκηση του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, που εδώ και δύο χρόνια τελεί ουσιαστικά υπό κατάληψη από το ιδιωτικό ΚΕΚ «Αθηνά», δηλώνουν ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου και η Ενωση Γονέων Αλεξανδρούπολης. Και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ειδικά μετά τη χτεσινή απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούπολης, παραπομπής της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο.

Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας το 1998 είχε σταματήσει να λειτουργεί, λόγω της δραματικής μείωσης του αριθμού των μαθητών. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, που είχε την ευθύνη διαχείρισης των σχολικών κτιρίων, το 2000 μίσθωσε το κτίριο στο ιδιωτικό ΚΕΚ για 2 χρόνια. Στο μεταξύ, λόγω της οικιστικής ανάπτυξης που υπήρξε στην περιοχή, ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε και το 2002 αποφασίστηκε να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο. Μάλιστα, υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Νομαρχίας Εβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Αλλά όπως φαίνεται με το δικαστικό μαραθώνιο οι μαθητές θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και να παρακολουθούν μαθήματα σε τρία διαφορετικά σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πολύ μακριά από τα σπίτια τους.

Με ανοιχτή επιστολή που έστειλαν χθες προς την υπουργό Παιδείας, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας σημειώνουν ότι «είναι αδιανόητο να υπερισχύει το ιδιωτικό συμφέρον από το Δημόσιο». Καταγγέλλουν, επίσης, την υποκρισία του υπουργείου, που από τη μία διατηρεί σε ισχύ την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999, που είχε σαν αποτέλεσμα τη δίωξη χιλιάδων μαθητών για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόρφωση και από την άλλη, δύο χρόνια τώρα, αρνείται να αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες και να διώξει το ιδιωτικό ΚΕΚ από το σχολείο της Παλαγίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ