Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «PLANET»
Διεκδικούν το δικαίωμα στην αμοιβή

Το αυτονόητο δικαίωμά τους να πληρώνονται για την εργασία τους διεκδικούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού «PLANET», οι οποίοι συμπλήρωσαν χτες 36 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων. Χτες, οι εκπρόσωποι των τριών Ενώσεών τους, ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί, αφού οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη, ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι για τρεις έως έξι μήνες.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση σιωπά, ενώ ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Αθ. Παύλοβιτς, εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση του, επιχειρεί την ποινικοποίηση των διεκδικήσεων των εργαζομένων με συνεχείς αγωγές.

Χτες ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Μ. Μαθιουδάκης, αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί, τόνισε ότι «για όλα αυτά ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις που ανέχονται ο χώρος στα ΜΜΕ να παραμένει ξέφραγο αμπέλι και η ασυδοσία εργοδοτών να αποτελεί κανόνα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ Δημήτρης Καμαρινόπουλος αναφέρθηκε στις δικαστικές αγωγές που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Αθ. Παύλοβιτς, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να εξετάσει και την περίπτωση του Αθ. Παύλοβιτς, ο οποίος παρανομεί μη καταβάλλοντας τους μισθούς των εργαζομένων.

Εκκληση να μπει τέλος σε κάθε έννοια καταπάτησης του δίκαιου των εργαζομένων απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις Ενώσεις έχουν ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς Επικρατείας και Απασχόλησης, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παρέμβουν για να δοθεί τέλος σε προκλητικές, παράνομες και αντεργατικές πρακτικές εργοδοτών. Για το θέμα έχει ήδη παρέμβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εξετάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Συγχρόνως, οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι οι αρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούν να συνεχίσουν να σιωπούν, ενώ καταστρατηγούνται από την εργοδοτική πλευρά το δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών, οι όροι εκμετάλλευσης της ραδιοφωνικής συχνότητας και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ζητούν άμεση κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να συμμορφωθεί η εργοδοτική πλευρά.

Δηλώνουν, επίσης, ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού, την εφαρμογή των ΣΣΕ, καλώντας κάθε εργαζόμενο στα Μέσα Ενημέρωσης και κάθε πολίτη να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους.

Δήλωσε... ενήμερος

Για το θέμα του «Planet» ρωτήθηκε χτες από το «Ρ» κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας Θοδ. Ρουσόπουλος. Ρωτήθηκε αν προτίθεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους στον «Planet» που βρίσκονται σε απεργία όλο αυτό το διάστημα, αφού ο «Planet» έχει πάρει και άδεια ειδησεογραφικού σταθμού.

Από τον πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε... ενήμερος ότι το υπουργείο Απασχόλησης έχει ασχοληθεί με την απεργία των εργαζομένων και τον τρόπο λειτουργίας του σταθμού, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει αυτόν τον... τρόπο. Συγχρόνως, χωρίς ο ίδιος να δεσμευτεί, αλλά και να απαντήσει ουσιαστικά, ανέφερε τελείως γενικόλογα ότι η θέση της κυβέρνησης είναι πως θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις των νόμων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να αποδώσουν, χωρίς να γίνονται υποκείμενα εκμετάλλευσης κανενός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ