Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... διλημματικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΕΟ ΔΙΛΗΜΜΑ μας προέκυψε τώρα στη διαπλοκολογία των ημερών! Αραγε η «διαπλοκή» είναι ζήτημα «θεσμών ή προσώπων» αναρωτιούνται τα πρωτοκλασάτα στελέχη Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ...

Το ενδεχόμενο να είναι ζήτημα πολιτικών και, ακόμη περισσότερο, ενδημικό φαινόμενο του συστήματος, ή δεν έχει περάσει από το μυαλό κανενός ή και οι δύο προσπαθούν - ο καθένας με τον τρόπο του - να το κρύψουν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσο οι δύο «μονομάχοι» την εξοντώνουν στα λόγια, η «διαπλοκή» ζει και βασιλεύει και μάλλον διαγκωνίζεται για ...καλύτερες θέσεις στο καινούριο τοπίο.

ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ διαπιστώσαμε τελευταίως σε πολλές εφημερίδες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του νόμου περί επαναπατρισμού κεφαλαίων. Εκείνου που προβλέπει μηδαμινή φορολογία για όποιον φέρει κεφάλαια από το εξωτερικό (ανεξαρτήτως πώς και γιατί τα «έβγαλε»).

Να υποθέσουμε ότι αυτού του είδους τα δημοσιεύματα οφείλονται σε δημοσιογραφικές ανησυχίες; Μάλλον απίθανο, μια και είναι γνωστό ότι υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα σε αυτή τη χώρα.

Ας μην ανησυχούν, πάντως, όσοι «περνάνε» αυτές τους τις ανησυχίες στις φυλλάδες. Η κυβέρνησή μας δεν ξεχνά αυτού του είδους τις υποσχέσεις της. Βλέπετε, αυτοί που ενδιαφέρονται για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου είναι κεφαλαιούχοι, όχι ...συμβασιούχοι.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ζήτησαν από την κυβέρνηση οι τραπεζίτες σε συνέδριο που διοργανώθηκε χτες στην Αθήνα, προτείνοντας αυστηρή τήρηση του επερχόμενου προϋπολογισμού και δημοσιονομική πειθαρχία γενικότερα.

Και μόνον από τη στήριξη που παρέχει η εν λόγω ομάδα στον προϋπολογισμό, καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται και πολύ περισσότερο ποιους εξυπηρετεί.

Φυσικά, η πειθαρχία δεν αφορά καθόλου τους ίδιους. Ετσι τα... ευαγή τους ιδρύματα μπορούν κανονικότατα να συνεχίσουν να ασκούν τη ...θεσμοθετημένη τους τοκογλυφία, διογκώνοντας τα χρέη των ελληνικών νοικοκυριών.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ