Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Συνέδριο!

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγαίνουν κάθε βράδυ στο κλαρί των ΜΜΕ της διαπλοκής για να διαλέξουν διαπλεκόμενο... Το ΚΚΕ βγαίνει μαζί με το λαό στο δρόμο, κατά της ανέχειας και της φτώχειας. Συγκρίνετε...
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγαίνουν κάθε βράδυ στο κλαρί των ΜΜΕ της διαπλοκής για να διαλέξουν διαπλεκόμενο... Το ΚΚΕ βγαίνει μαζί με το λαό στο δρόμο, κατά της ανέχειας και της φτώχειας. Συγκρίνετε...
Την ερχόμενη Κυριακή το ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τις Θέσεις για το 17ο Συνέδριό του. Για 4 ολόκληρους μήνες οι απόψεις της ΚΕ του Κόμματος για όλα τα ζητήματα θα γίνουν αντικείμενο σκέψης, διαλόγου, προβληματισμού, κριτικής. Μέσα από το διάλογο θα αναδειχτούν πλευρές και θέματα που θα μπολιάσουν με μεγαλύτερη εμπειρία το Κόμμα, θα προσφέρουν περισσότερα εφόδια και θα βοηθήσουν τους κομμουνιστές να καταλήξουν στις αποφάσεις τους.

***

Ολα τα μέλη του Κόμματος, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του, κάθε αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος, όλοι οι άνθρωποι της δουλιάς και του μόχθου, όλοι οι άνθρωποι που σκέφτονται και αγωνιούν για το αύριο, ανεξάρτητα αν είναι κομμουνιστές, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι με το ΚΚΕ, έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος σε αυτό τον ανοιχτό, πλατύ και δημοκρατικό διάλογο που θα εγκαινιάσει το Κόμμα. Για όλες τις πλευρές του προσυνεδριακού διαλόγου, για τον τρόπο διεξαγωγής του, για τις στήλες του «Ρ» και του κομματικού Τύπου που θα φιλοξενήσουν αυτό τον εσωκομματικό διάλογο θα ενημερωθεί ο λαός σύντομα από την Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου, όπως ακριβώς επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία του Κόμματος.

***

Το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ θα είναι ένα ακόμα συνέδριο που φέρνει τον εργαζόμενο άνθρωπο στο κέντρο της πολιτικής ζωής. Το ΚΚΕ έτσι κάνει τα συνέδριά του. Το ΚΚΕ δεν καλεί τα μέλη του σε φιέστες - παρωδία τύπου «συμμετοχικής δημοκρατίας» για να επικυρώσουν διά βοής ηγεσίες. Το ΚΚΕ δε θέλει το λαό παρατηρητή και απλό χειροκροτητή κομματικοδίαιτων μαζώξεων επικύρωσης της εξουσίας των καρεκλοκένταυρων. Το συνέδριο του ΚΚΕ σημαίνει δημοκρατία, σημαίνει διάλογος, σημαίνει αποφάσεις που έχουν υποστεί τη βάσανο της σκέψης, σημαίνει πρόγραμμα, σημαίνει παραγωγή πολιτικής.

Μια πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών και γι' αυτό στο συνέδριο του ΚΚΕ ο λαός είναι παρών, όχι σαν θεατής, αλλά με γνώμη, με άποψη, με δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ