Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Τιμή στους συντρόφους και συναγωνιστές των ηρωικών χρόνων

«Η καλύτερη τιμή στους συντρόφους και συναγωνιστές εκείνων των ηρωικών χρόνων είναι η πάλη για το σύγχρονο ΕΑΜ, το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ για τα 60 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται από τη μέρα της απελευθέρωσης της Αθήνας.

Σαν σήμερα οι Γερμανοί κατακτητές εγκατέλειπαν την αδούλωτη πρωτεύουσα, νικημένοι από την προέλαση του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και από την ασίγαστη πάλη όλων των λαών, της οποίας τμήμα αποτελεί η αθάνατη ΕΑΜική Αντίσταση.

Το ΕΑΜ και ο λαϊκός στρατός του, ο ΕΛΑΣ, όλες οι οργανώσεις του, η θρυλική ΕΠΟΝ, η Εθνική Αλληλεγγύη, η ΟΠΛΑ, συσπείρωσαν 100άδες χιλιάδες εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίους ΕΒΕ, διανοούμενους, καλλιτέχνες και νέους της Αθήνας, σήκωσαν σχεδόν όλο το βάρος της πάλης κατά του γερμανοϊταλικού φασισμού και των ντόπιων συνεργατών του. Ψυχή, νους και κύριος αιμοδότης αυτής της λαϊκής ανάτασης υπήρξε το ΚΚΕ, ειδικά η Κομματική Οργάνωση της Αθήνας (ΚΟΑ). Οι 200 εκτελεσμένοι στην Καισαριανή είναι ένα μόνο μέρος των θυσιών του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.

Η ΚΟΑ τιμά τις χιλιάδες των αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης, νεκρούς και επιζώντες. Υπολογίζει στη συνεισφορά των συντρόφων και φίλων του ΚΚΕ, που εξακολουθούν, παρά την ηλικία τους, να δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για τους στόχους του ΚΚΕ.

Η καλύτερη τιμή στους συντρόφους και συναγωνιστές εκείνων των ηρωικών χρόνων είναι η πάλη για το σύγχρονο ΕΑΜ, το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο. Είναι η συνεχής προσπάθεια για να γίνει το ΚΚΕ ολόπλευρα πιο ισχυρό, πιο ικανό στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα, για τη λαϊκή συμμαχία, για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ