Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξωθεν πιέσεις για ανατροπή Τ. Παπαδόπουλου

Για πιέσεις που δέχεται ο ίδιος και το κόμμα του από το εξωτερικό, προκειμένου να ρίξουν τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος της Κυριακής», ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφιας. Ωστόσο, όπως δήλωσε, το ΑΚΕΛ, για λόγους αρχής και συνέπειας, δεν υπερφαλαγγίζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν και θα μπορούσε να το πράξει υπακούοντας στα κελεύσματα ξένων παραγόντων.

Οπως αποκαλύπτει ο Δ. Χριστόφιας, οι ξένοι διαμηνύουν ότι χρειάζονται ένα δεύτερο «Ταλάτ» στις ελεύθερες περιοχές και πως αυτό το ρόλο θα μπορούσε να τον παίξει ο ίδιος. Ωστόσο τονίζει κατηγορηματικά ότι είπε ξεκάθαρα σε Αμερικανούς και Βρετανούς αξιωματούχους, πως εάν γυρεύουν στο πρόσωπο του Χριστόφια ένα νέο «Ταλάτ», που θα ρίξει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο, όπως έκαναν στα Κατεχόμενα με τον Ντενκτάς, να το ξεχάσουν. Καθιστά δε σαφές, ότι η συνεργασία του ΑΚΕΛ με τον πρόεδρο Τ. Παπαδόπουλο θα είναι διαρκείας και η πενταετία θα εξαντληθεί.

Ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος από την πλευρά του, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δ. Χριστόφια, είπε ότι «αυτή είναι άποψη του κ. Χριστόφια, την έχει πει επανειλημμένα στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ και είναι σταθερή θέση τόσο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ όσο και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος». Σε ερώτηση εάν αυτές οι δηλώσεις αποκαλύπτουν κατά κάποιο τρόπο το τι συμβαίνει στο πολιτικό παρασκήνιο, ο πρόεδρος της Κύπρου είπε πως «το τι είναι στο παρασκήνιο δεν είναι θέμα για συζήτηση δημόσια». Σημείωσε ακόμα ότι «αυτοί που κάνουν τις συμφωνίες δεν τις κάνουν δημόσια, ούτε και είναι δυνατό να υπάρχουν στοιχεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ