Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Σιγή ιχθύος» για μεγάλα θέματα

Καμιά συζήτηση δεν έγινε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, για δύο πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν το δήμο και συνολικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», ζήτησε, στη διάρκεια συζήτησης των εκτός Ημερήσιας Διάταξης θεμάτων, να ανοίξει η συζήτηση για τις κάμερες παρακολούθησης ...«κυκλοφορίας» που υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Αθηναίων. Η διοίκηση όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά «πέρασε» το θέμα, σα να μην τέθηκε καν! Μάλιστα, ο Σπ. Χαλβατζής, αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, ξαναζήτησε το λόγο, ζητώντας και πάλι να συζητηθεί το θέμα: «Πρόκειται για μείζονος σημασίας θέμα και αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου Θ. Μπεχράκης, αποφεύγοντας ουσιαστικά τη συζήτηση, αρκέστηκε να πει πως «είναι θέμα της κυβέρνησης».

«Είναι ένα ζήτημα που αφορά την Αθήνα και θα πρέπει να έχουμε λόγο και γνώμη» ανταπάντησε ο Σπ. Χαλβατζής, αλλά η διοίκηση του δήμου επέμενε στην τακτική της να μη συζητούνται καν τα μεγάλα θέματα που αφορούν τους δημότες.

Η τακτική αυτή φάνηκε και σε μια ακόμη περίπτωση. Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης» είχε ζητήσει, εδώ και ένα μήνα, να συζητηθεί ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και το σχέδιο «Θησέας». Ζητήματα που αφορούν συνολικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας θα έπρεπε να είχε θέση. Ωστόσο, αν και χτες το πρότεινε εκ νέου ο Σπ. Χαλβατζής, η διοίκηση αρνήθηκε - διά της ...«σιωπής» - να συζητήσει το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ