Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Από τα μέσα» η μεγάλη κλοπή στην Τράπεζα της Ελλάδος

Μέρος των χρημάτων, από την υπεξαίρεση των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ από θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή ύστερα από λογιστικό έλεγχο, βρέθηκε χτες το απόγευμα, μετά την ομολογία ενός φύλακα της Τράπεζας.

Οι αρχές, αφού δε διαπίστωσαν ίχνη εξωτερικής παραβίασης, επικέντρωσαν τις έρευνές τους στο προσωπικό της Τράπεζας και συγκεκριμένα σε πέντε υπαλλήλους, εκ των οποίων όμως ο ένας χτες αφέθηκε ελεύθερος. Ο φύλακας που ομολόγησε την πράξη του υπέδειξε στη συνέχεια το σημείο όπου είχε κρύψει μέρος των χρημάτων και συγκεκριμένα στο χωράφι του στο χωριό Πήδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα ομολόγησε και δεύτερος, ένας ταμίας, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί χρήματα μετά τις έρευνες της αστυνομίας στο πατρικό του και στο σπίτι του στην Καλαμάτα.

Οι δύο που ομολόγησαν και οι δύο που έχουν κριθεί ως ύποπτοι και ανακρίνονται, κρατούνται στην Ασφάλεια Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων υπαλλήλων στην κλοπή όσο και χρημάτων συνεχίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ