Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ με τις συνθήκες κράτησης

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των καταδικασμένων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» εξέφρασε χτες με δήλωσή του ο Στρατής Κόρακας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

«Η θέση του ΚΚΕ για τη "17 Νοέμβρη" και τη δίκη της είναι γνωστή. Ομως, ανεξάρτητα από τη θέση του για την ουσία των παραπάνω, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του για τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες κράτησης, για το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί για τους κρατούμενους της "17 Νοέμβρη" μια ακόμη πιο απάνθρωπη φυλακή μέσα στις ήδη απαράδεκτες συνθήκες κράτησης του Κορυδαλλού», σημείωσε ο Στρ. Κόρακας. Και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ έχει εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεσή του σε αυτές τις συνθήκες και την απαίτησή του για βελτίωσή τους, οποιοιδήποτε και αν είναι οι φυλακισμένοι. Ακόμη περισσότερο λοιπόν είναι αντίθετο με την επιδείνωση των συνθηκών κράτησης που εκτός των άλλων ανοίγουν το δρόμο για τη γενίκευσή της εφαρμογής τους και εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική συρρίκνωσης στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων. Απαιτεί ίση και ανθρώπινη μεταχείριση όλων των κρατουμένων και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».

Για το θέμα των συνθηκών κράτησης των καταδικασθέντων για τη «17Ν» ρωτήθηκε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδ. Ρουσόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που διέπουν τους κανονισμούς κράτησης των κρατουμένων απανταχού της Γης και των πολιτισμένων κρατών, όπως και ότι υπάρχουν αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί και για την ασφάλεια των κρατουμένων.

Οι κρατούμενοι για την υπόθεση της «17Ν» διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, κάνοντας κυλιόμενες απεργίες πείνας. Την προηγούμενη βδομάδα ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννημάτας», όπου επίμονα αρνήθηκε να του χορηγηθεί ορός. Ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ενδέχεται να έχουν πειραχτεί βασικά ζωτικά του όργανα, όπως τα νεφρά κι η καρδιά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ