Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διερευνούν το θέμα της μετεγγραφής του βουλευτή Κουτμερίδη

Θα διερευνήσουμε το θέμα της μετεγγραφής του βουλευτή Σερρών Στάθη Κουτμερίδη, δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της «Αυριανής», ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να πήρε παράνομα μετεγγραφή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της «Αυριανής», ο βουλευτής το 2001 φέρεται να παρουσίασε χαρτί ότι σπούδαζε για τρία χρόνια σε πανεπιστήμιο της Ρουμανίας και πήρε μετεγγραφή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Η «Αυριανή», επίσης, υποστηρίζει ότι την περίοδο που ο βουλευτής φέρεται ότι σπούδαζε στη Ρουμανία, εκείνος εργαζόταν στην Ελλάδα ως εφοριακός. Μάλιστα στο δημοσίευμά της η «Αυριανή» εμπλέκει και την κόρη του βουλευτή σε παράνομη μετεγγραφή, η οποία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, από το Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα «εξασφάλισε τίτλο σπουδών στο Τμήμα Νομικής και άνετη μετεγγραφή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας».

Πάντως χτες ο Ν. Αθανασάκης, χωρίς να πάρει θέση, δήλωσε ότι ο «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου ανέθεσε στον Γραμματέα του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρη Ρέππα, να διερευνήσει το όλο θέμα και να του εισηγηθεί σχετικά». Εξάλλου χτες ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε με δημοσιογράφους, απέφυγε να σχολιάσει το θέμα.

Από την πλευρά του ο Στ. Κουτμερίδης με δήλωσή του υποστήριξε: «Τα διάφορα δημοσιεύματα τόσο στον έγγραφο Τύπο όσο και στον τηλεοπτικό ανήκουν στο χώρο της παραπολιτικής, της παραπληροφόρησης, της λασπολογίας και της συκοφαντίας και δεν ανήκουν στο χώρο της υγιούς πολιτικής».

Στο θέμα παρενέβη χτες με δελτίο Τύπου του το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο διαψεύδει ότι ο σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε αίτηση μετεγγραφής στο Πανεπιστήμιο και δηλώνει ότι ουδέποτε μετεγγράφηκε απευθείας από πανεπιστήμιο της Ρουμανίας.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο, «η εγγραφή έγινε μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων Μετεγγραφών του Εξωτερικού, έπειτα από επιτυχημένη συμμετοχή του στις εξετάσεις που διενήργησε η Επιτροπή, σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν περί Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού». Οσο για την αναφερόμενη στο δημοσίευμα μετεγγραφή της κόρης του βουλευτή, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δηλώνει ότι «δε διαθέτει Νομική Σχολή στην οποία θα μπορούσε να μετεγγραφεί».

Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα, το αντίστοιχο τμήμα υποδοχής δεν απαλλάσσεται από την ευθύνη του ελέγχου των δικαιολογητικών. Και το λέμε αυτό, γιατί είναι τοις πάσι γνωστό ότι στις περιπτώσεις των μετεγγραφών και ειδικά από το εξωτερικό, που ίσχυαν μέχρι πέρσι, έχουν γίνει διάφορες καταγγελίες για αδιαφανείς και... περίεργες διαδικασίες.

Ερώτηση για το θέμα δέχτηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Δε σχολιάζω πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν. Υπάρχουν αρμόδιοι φορείς. Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ θα ασχοληθεί με την υπόθεση και θα δώσει αναλυτική απάντηση για το εάν υπάρχει ή όχι πρόβλημα με τον βουλευτή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ