Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση μακριά από τα προβλήματα

Μακριά από τα οξυμένα ναυτεργατικά προβλήματα, έγινε χτες στις 10 το πρωί, η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστου Παπουτσή, με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ηταν ενδεικτικό το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, παρουσίασε ένα αόριστο και γενικόλογο πλαίσιο «αιτημάτων», το οποίο ουδέποτε είχε συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ! Αυτό, όταν η ανεργία στον κλάδο των ναυτεργατών καλπάζει - μάλιστα στοιχεία της ΠΝΟ κάνουν λόγο για 6.000 ανέργους - ετοιμάζεται σφοδρή επίθεση σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών που είναι ναυτολογημένοι στα πλοία της ακτοπλοΐας, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υποβαθμίζεται και πάει... λέγοντας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός παρουσιάζοντας μια ακόμα πτυχή της πολιτικής που θα ακολουθηθεί σε βάρος των ναυτεργατών, ανέφερε ότι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής του είναι η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» του ελληνικού πλοίου, η οποία, κατά τον υπουργό, δε θα επιτευχθεί μόνο από περιορισμούς στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων, αλλά και από άλλα μέτρα, όπως είναι οι νέες φορολογικές ελαφρύνσεις υπέρ των εφοπλιστών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ