Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τρομοκράτες» σε φωτογραφία!

Μια ανάγνωση της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθιστά αντιληπτό τι εννοούν οι Αμερικανοί όταν ομιλούν περί «τρομοκρατίας». Για την ακρίβεια, δε χρειάζεται καν να διαβάσεις την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αρκεί, απλώς να την κοιτάξεις. Μια ματιά είναι αρκετή. Αυτή είναι ίσως και η επιπλέον «αξία» τούτης της έκθεσης: Οτι, δεν αρκείται να σου λέει με λόγια και λέξεις τι εννοεί. Στο... δείχνει κιόλας. Πράγματι. Η τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πείθει πως όταν οι ΗΠΑ θέλουν να πουν κάτι - και να το πουν χωρίς ασάφειες - εκτός ότι στο στέλνουν με «ραβασάκι», εκτός ότι στο διατυπώνουν ρητώς και κατηγορηματικώς, το «φωτογραφίζουν» κι από πάνω. Και όταν λέμε το «φωτογραφίζουν», το εννοούμε. Το «φωτογραφίζουν», κυριολεκτικώς. «Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις», που λένε. 'Η ακριβέστερα, «μια φωτογραφία, χιλιάδες τρομοκράτες»!

***

Πληκτρολογώντας τη διεύθυνση του υπουργείου των Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Ιντερνετ, μπορεί κανείς να ανατρέξει και να βρει την περίφημη έκθεση για την «τρομοκρατία». Εκεί, κάπου στην 4η και την 5η σελίδα, θα δει τη λέξη «Greece». Κάτω από την ένδειξη «Ελλάδα» υπάρχει ολόκληρο το κατεβατό που αφορά στη χώρα μας, σχετικά με την «τρομοκρατία». Σημείωση: Οσοι δε γνωρίζετε αγγλικά, μην απογοητεύεστε. Δε χρειάζεται να κατέχεις «γρι» (!) από την αγγλικήν για να «διαβάσεις» τι λέει η έκθεση (τουλάχιστον σχετικά με την Ελλάδα). Οι Αμερικανοί έχουν φροντίσει. Δεν περιορίζονται να μιλούν για τους «τρομοκράτες» στην Ελλάδα. Τους Ελληνες «τρομοκράτες» τους δείχνουν, επαναλαμβάνουμε! Τους έχουν, μάλιστα, όλους μαζί. Μαζεμένους.

***

Εκεί, λοιπόν, στην 4η και στην 5η σελίδα της έκθεσης, οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει δυο φωτογραφίες. Στην πρώτη εικονίζεται μια φλεγόμενη αμερικανική σημαία. Στη δεύτερη, στην ακριβώς από κάτω φωτογραφία, το πλάνο μεγαλώνει. Η δεύτερη φωτογραφία που εμπλουτίζει το περιεχόμενο της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την «τρομοκρατία», είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε έξω από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, όπου χιλιάδες Ελληνες εικονίζονται να διαδηλώνουν εναντίον των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία! Ιδού λοιπόν οι «τρομοκράτες»! Το FBI και η CIA έχουν αδιάσειστα στοιχεία! Η φωτογραφία τους τα λέει όλα: Ο «τρομοκράτης» είναι το 98% του ελληνικού λαού! Ο «τρομοκράτης» είναι όποιος διαμαρτύρεται ενάντια στις έξυπνες βόμβες τους! Ποια «17 Νοέμβρη»; Αυτά είναι παραμύθια για αφελείς. Στο φωτογραφικό διάνθισμα της έκθεσής τους, οι ΗΠΑ δεν επέλεξαν να βάλουν ούτε τη φωτογραφία του Γουέλς, ούτε κάποιου άλλου από αυτούς που οι ίδιοι έβαλαν τη «17 Ν» και τους «έφαγε». Στην έκθεσή τους ο εικονιζόμενος «τρομοκράτης» είναι άλλος: Ο ελληνικός λαός!


Ν.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ