Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
ΜΑΤ στην υπηρεσία του εργοδότη!

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιήθηκαν για την  παράνομη «φυγάδευση» εμπορευμάτων, ενώ η απεργία συνεχίζεται

Αδίστακτα εκδηλώθηκε χτες το πρωί και μέχρι τις απογευματινές ώρες η κυβερνητική και εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, με μια καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση ενάντια στους απεργούς της εταιρίας «Ι. Λυμπερόπουλος» και σε μέλη του Συνδικάτου Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τέθηκαν στην υπηρεσία του εργοδότη για να του επιτρέψουν να φορτώσει σε φορτηγά και να μεταφέρει το εμπόρευμα της επιχείρησής του σε άλλο κτίριο στην περιοχή Ωραιοκάστρου, απ' όπου θα λειτουργεί από δω και πέρα η εταιρία. Το ζεύγος Λυμπερόπουλου απαίτησε σε έντονο ύφος, κυριολεκτικά κραυγάζοντας, από τον διοικητή των αστυνομικών δυνάμεων που προσήλθαν για να βοηθήσουν το έργο της εργοδοτικής παρανομίας, να απομακρύνει τους απεργούς και μέλη του συνδικάτου σε αρκετή απόσταση από την είσοδο της επιχείρησης και όπως η αστυνομία παραμείνει παρατεταγμένη στην είσοδο σ' όλη τη διάρκεια φόρτωσης και μεταφοράς των εμπορευμάτων.

Ο διοικητής μετά τους έντονους διαξιφισμούς με τους εργοδότες, υποκύπτοντας προφανώς στις πιέσεις και εκβιασμούς τους και θεωρώντας ότι οι δυνάμεις που είχε μαζί του δεν ήταν αρκετές για να εκπληρωθεί το καθήκον της πάταξης του «εχθρού λαού», φρόντισε να καταφθάσουν σε επιπλέον ενισχύσεις και δυνάμεις των ΜΑΤ, που τα παρέταξε στην είσοδο της επιχείρησης για να κρατηθούν μακριά οι εργαζόμενοι, που δεν είχαν εκδηλώσει καμία πρόθεση δυναμικής επέμβασης.

Την άκρως προκλητική στάση των εργοδοτών προς τους απεργούς και συνδικαλιστές, τις χυδαίες ύβρεις και απειλές που εκτόξευαν εναντίον τους, παρουσία της αστυνομίας, συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου που ήταν παρόντες ερμήνευσαν σαν μέρος ενός σχεδίου να προκληθούν οι εργαζόμενοι, να αντιδράσουν εν θερμώ για να δώσουν την ευκαιρία στην αστυνομία να ενεργήσει εκτεταμένες συλλήψεις.

Τα επεισόδια τελικά αποφεύχθηκαν χάρη στην ψύχραιμη στάση των απεργών και μελών του συνδικάτου. Η αστυνομία όμως με τη στάση της έδειξε ότι ουσιαστικά καλύπτει τις παρανομίες των εργοδοτών. Οπως τόνισαν μέλη του συνδικάτου, «οι θεματοφύλακες του νόμου και της δικαιοσύνης καλύπτουν τις ανομίες».

Οι «ανομίες» στις οποίες αναφέρονταν οι απεργοί και συνδικαλιστές είναι πρώτα απ' όλα η λειτουργία μιας επιχείρησης στη διάρκεια απεργίας με έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό, ο χειρισμός ανυψωτικού μηχανήματος από χειριστή που δεν εξακριβώθηκε αν διέθετε την ειδική άδεια που προβλέπει ο νόμος, η μεταφορά μεγάλου όγκου εμπορευμάτων χωρίς παραστατικά, κατά παράβαση της νόμιμης διαδικασίας μετακίνησης εμπορευμάτων.

Η στράτευση του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους στην υπηρεσία του εργοδότη δείχνει πολύ καθαρά τις μεθόδους που είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει η ένταξη στην ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ