Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Τίτλος τιμής για τη χώρα μας οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σχετικά με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την «τρομοκρατία»

Χρησιμοποιώντας «γκαιμπελικές» μεθόδους προπαγάνδας, ο πρώτος τη τάξει τρομοκράτης των λαών, οι ΗΠΑ, στρέφεται πλέον απροκάλυπτα εναντίον του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην πατρίδα μας. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήρθε σε μια χρονική περίοδο που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν νέες υπονομευτικές μεθοδεύσεις σε ολόκληρη τη Βαλκανική Χερσόνησο. Μεθοδεύσεις και επεμβάσεις, οι οποίες δεν πρέπει να... προσκρούσουν πάνω στο λαϊκό κίνημα και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο οι ιμπεριαλιστές το «βαφτίζουν» τρομοκράτη...

Με αφορμή την έκθεση αυτή, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται: «Είναι τουλάχιστον προκλητικό και προσβλητικό απέναντι στο λαό μας, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, εκείνοι που αιματοκύλησαν λαούς ολόκληρους, που ευθύνονται για μεγάλα εγκλήματα κατά των λαϊκών κινημάτων, οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες του κόσμου, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές να αναφέρονται για τη δήθεν τρομοκρατία στην Ελλάδα. Πολύ περισσότερο, όταν σαφέστατα υπονοούν το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας που αντιτάχθηκε σθεναρά στις αμερικανικές και ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και πολέμους».

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζεται στο κείμενο, η οποία αποτελεί ωμή παρέμβαση και επέμβαση των ΗΠΑ, έχει στόχο να δυσφημήσει τους αγώνες του λαού μας, να προετοιμάσει το έδαφος για το περαιτέρω χτύπημα των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων.

Η ΕΕΔΥΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση, που πρωτοστάτησε στις μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, καθώς επίσης και στις διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης του σφαγέα των Βαλκανίων, Κλίντον, καλεί τον ελληνικό λαό να συνεχίσει πιο μαζικά και δυναμικά τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες κατά της Νέας Τάξης. Σε ό,τι δε αφορά, συνεχίζεται, την επιχείρηση ταύτισης αυτών των αγώνων με διάφορες «τρομοκρατικές» επιθέσεις, υπενθυμίζει πως στη χώρα μας ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν πως πίσω από αυτές κρύβονται, κυρίως, οι μυστικές υπηρεσίες των ιμπεριαλιστών και πρώτα απ' όλα η CIA.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η δημοσιοποίηση δε αυτής της έκθεσης των ΗΠΑ στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο συνδέεται άμεσα με την προετοιμασία νέας επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία, τις συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας και τους γενικότερους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Ηδη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει το "μήνυμα" και έχει δώσει εξετάσεις καλής διαγωγής στις ΗΠΑ, χτυπώντας επανειλημμένα τις λαϊκές διαδηλώσεις».

Η ΕΕΔΥΕ, εκφράζοντας, τονίζεται σ' άλλο σημείο, και τη θέληση του ανυπόταχτου λαού μας, επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά πως ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό μας. Οι μεγάλοι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες, που οι φονιάδες των λαών ονομάζουν «τρομοκρατικούς», αποτελούν τίτλο τιμής για τη χώρα μας.

Και καταλήγει: «Με τη μαζική συμμετοχή στο 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης, τη Μαραθώνια Πορεία στις 14 Μάη, στο Παγκόσμιο Συνέδριο, αλλά και στις εκδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα το Μάη - μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ο λαός μας θα απαντήσει πως δεν υποτάσσεται, δεν προσκυνά, αλλά αγωνίζεται για την ανατροπή της Νέας Τάξης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Τρίτη 7 Αυγούστου (2007-08-04 00:00:00.0)
Τετράμηνο πρόγραμμα δράσης (2006-02-04 00:00:00.0)
Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης ο Μάης (2000-04-20 00:00:00.0)
Στόχος μας η συμβολή στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου (1999-06-27 00:00:00.0)
"Πρόκληση για τους λαούς" (1998-11-20 00:00:00.0)
Προκλητική αποκάλυψη! (1996-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ