Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή της πάλης

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή της πάλης, να αντισταθούμε και τελικά να ανατρέψουμε τη διεθνή τρομοκρατία του ιμπεριαλισμού». Αυτό, τονίζουν σε προκήρυξή τους, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και Ιονίων Νησιών, το παράρτημα Πελοποννήσου της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, καθώς και οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του ίδιου γεωγραφικού διαμερίσματος.

Οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν τη Μ. Τετάρτη (26/4), στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας, αποφάσισαν να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά σε μια σειρά από εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα στο κείμενο της προκήρυξής τους, καλούν το λαό του Μοριά, να πάρει μέρος μαζικά και αποφασιστικά στις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, που θα γίνουν την Κυριακή 7/5, στις πρωτεύουσες των νομών. Καθώς επίσης και στις παλλαϊκές πορείες, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που θα γίνουν την Κυριακή 28/5 από την Κερασίτσα στην Τρίπολη και στη ΝΑΤΟική πυρηνική βάση του Αραξου. Τέλος, καλούν το λαϊκό κίνημα, να πάρει μέρος στην κινητοποίηση, για τη ματαίωση των γυμνασίων του ΝΑΤΟ, «DYNAMIC MIX 2000», που προτίθενται να κάνουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στην Κυπαρισσία.

«Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας συνεχίζεται, υπογραμμίζουν στην προκήρυξή τους, πιο μαζικός και πιο μαχητικός. Ο Μάης του 2000 θα είναι μήνας αντιιμπεριαλιστικής - φιλειρηνικής δράσης του ελληνικού λαού, σ' όλες τις γωνιές της χώρας. Το οργανωμένο κίνημα ειρήνης, συνεχίζεται στο κείμενο, και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, εκπροσωπούμενα από την ΕΕΔΥΕ και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, δυναμώνουμε τον αγώνα μας κατά της νέας τάξης της βαρβαρότητας. Οι περσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, βρίσκουν φέτος τη συνέχειά τους στον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στο 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης».

Σ' άλλο σημείο της προκήρυξής τους, κάνουν εκτενή αναφορά, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, στην «παγκοσμιοποίηση» που προωθεί η κυριαρχία των πολυεθνικών και δημιουργεί φτώχεια για τους λαούς και πλούτη για τους λίγους, αλλά και στη στάση και ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως υπογραμμίζουν: «Παίρνει ενεργά μέρος σ' αυτά τα εγκληματικά σχέδια και ούτε αθώα είναι, ούτε και σύρεται αθέλητα».

Καλούμε, καταλήγουν, όλους τους αγωνιστές να συσπειρωθούν στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης και το ταξικό εργατικό κίνημα, για να αποτρέψουμε με το ενιαίο μας μέτωπο τον τρόμο της Νέας Τάξης, να ανατρέψουμε τον ιμπεριαλισμό και να επιβάλουμε το μέλλον της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ